Адвокат Екимджиев: Цветанов е РЕЦИДИВИСТ! Време е да се маха!

България отблизо

Има едно клише, че трябва компетентните органи да приключат проверките и тогава да си правим изводи дали има престъпление. Само в наказателното право обаче има принцип, че всеки е невинен до доказване на противното. В гражданското право вината се предполага.

Това каза в предаването „120 минути“ по БТВ адвокат Михаил Екимджиев по повод скандала с апартаментите на властта.

Всеки политик става такъв не само, за да обгрижва егото си и да придобива благини. Всеки политик трябва да е наясно, че поема изключителни отговорности и трябва да си налага значителни ограничения. Всеки политик трябва да си удържа нагоните, ако иска да оцелее в политиката, заяви адвокат Екимджиев.

Става въпрос за очевидно неглижиране на този принцип, на необходимостта водещите политици да вдъхват доверие на гражданите, да са за пример. Защо например ние да спазваме закона, след като ежедневно виждаме хората, които сме избрали, да правят каквото си искат в името на своя частен интерес, коментира юристът.

В случая на Цветанов, има тежки пропадания на морала, които могат да бъдат минимизирани само чрез санкции.

Г-н Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите. При предишния случай всичко завърши с фарс. Надявам се този път да не се стигне до фарс, а по-скоро до нещо като трагедия за участниците в скандала, заяви адвокат Екимджиев.

Скандалът е толкова тежък, че замесените в него нямат много полезни ходове. Тук съмненията са твърде много. Очаквам Цветанов да си подаде оставката – така би запазил някакъв шанс да се върне в голямата политика и би минимизирал репутационните щети, които за втори път нанася на партията. Това е вътрешен проблем на партията, но мислещите хора трябва да настояват за това, посочи адвокат Михаил Екимджиев.

Законът позволява един имот да се продава на данъчна оценка, но законът не позволява да се впише на данъчна оценка, а в същото време да се продаде на по-висока цена. Това е една категорична данъчна измама, която се е превърнала в масов спорт в България и се толерира от хората във властта, защото те най-често се възползват от нея, каза още юристът./epicenter.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *