Александър Дугин предупреди Запада: Путин и Русия няма да се пречупят!

Свят

Руският философ Александър Дугин, смятан за един от най-ревностните поддръжници на офанзивата в Украйна и с огромно влияние в Русия, увери, че не е обърнал гръб на Владимир Путин, въпреки поражението на Москва в украинския град Херсон, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 

„Да, страдаме от загубата на Херсон. Но нашата връзка с главнокомандващия е друго нещо. Ние сме верни на Путин и ще поддържаме военната операция [в Украйна] и Русия докрай“, добавя Дугин в съобщението си.

Ето цялото съобщение на Дугин в Телеграм: 

Западът и ЦИПСО (Центрове за информационни и психологически операции на въоръжените сили на Украйна) започнаха да внушават, че руските патриоти и аз сме се обърнали срещу Путин след капитулацията в Херсон и уж сме го призовали да подаде оставка. Това обвинение се появи от нищото и се основава на съобщение, за което се твърди, че е изтрито от мен. Очевидно е, че никой няма да му повярва.

Но за да сме сигурни: Никой не е обърнал гръб на Путин. Както аз, така и всички други руски патриоти го подкрепяме безусловно. Скръбта по загубата на Херсон е едно, а отношението към главнокомандващия – друго.  Ние сме лоялни към Путин и подкрепяме военната операция докрай.

Въпреки това Западът, който упражнява изключителен натиск върху Русия, не разбира, че Русия и Путин няма да капитулират при никакви обстоятелства. Крайната стъпка може да бъде само използването на термоядрени оръжия. Президентът ясно заяви: няма да капитулираме. Притискането на Русия в ъгъла ще доведе до самоубийството на Запада и на цялото човечество.

Убеден съм, че използването на ядрено оръжие може да бъде избегнато, ако Русия се обърне към идеологията и руската идея.  Само след като мобилизираме обществото духовно и идеологически, ще можем да победим без ядрени оръжия.

В името на президента и за доброто на народа: ако имаме някакви оплаквания, то те са срещу управляващия елит, чиито членове един по един предават нашия главнокомандващ. Само ние – руските патриоти и руският народ – сме му верни.

 

В петък Дугин публикува друго съобщение, в което изглеждаше, че критикува Кремъл след загубата на Херсон. В него той твърдеше, че „пределът е достигнат“.

Но, както каза самият Дугин, загубата на Херсон се е отразила много зле на руските хора. Затова са реагирали повече емоционално, отколкото с разсъдъка си.

„Ако имаме оплаквания, те са срещу от членовете на ръководния елит, които вече бягат и един след друг предават върховния главнокомандващ“.

Александър Дугин заяви също, че руското общество трябва да се мобилизира „духовно и идеологически“, за да спечели конфликта без използване на ядрени оръжия.

Отстъплението от Херсон, стратегически град в южна Украйна, беше публично подкрепено от други руски личности, които обаче настояват за използване на най-радикални решения в Украйна. Сред тях са чеченският лидер Рамзан Кадиров и ръководителят на паравоенната група „Вагнер“ Евгений Пригожин.

60-годишният Александър Дугин отдавна лансира идеологията на „неоеврезийството“ и призовава светът да се освободи от западните отклонения чрез изграждането на империя, която обхваща Европа и Азия.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *