Александър Йорданов: Румен Радев е враг на демокрацията и слуга на Русия!

България отблизо

Ветото на президента за F-16 е политически ход и демонстрира единствено вярност към чужда държава – Руската федерация. Това каза евродепутатът Александър Йорданов във връзка с ветото, което президентът Румен Радев наложи върху закона за ратифициране на договорите, свързани със самолети F-16 Block 70, предава „Фокус“.

 

По думите му решението за пореден път доказва, че българската демокрация има противник в лицето на държавния глава. „Румен Радев е президент на страната. Неговата най-важна мисия не е да се прави на счетоводител и финансист, а да защитава националните интереси и националната отбрана и сигурност. Няма разумен експерт, няма разумен военен ръководител в българската армия, в Министерство на отбраната, който да не е наясно, че закупуването на F-16 е в полза на българската национална сигурност. Ние няма защо да допускаме президентът на страната да се превръща в сметководител. Има си институции за това, които са се произнесли за цената, за доставката, за техническите характеристика, за абсолютно всичко“, обясни той. Александър Йорданов коментира още, че ветото едва ли ще се отрази негативно на детайлите около сделката и няма да се стигне до забавяне на доставката.

Tagged

4 thoughts on “Александър Йорданов: Румен Радев е враг на демокрацията и слуга на Русия!

  1. Този е педал, всички го псуват, а той продължава. Това само педал го харесва. Хората не са забравили, че си потомък на детеубиец.

  2. Ами като има кой да му пълни джоба заради поведението му!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *