Ал. Йорданов: Президентът Радев работи за чужди държави!

България отблизо

За президента Румен Радев нека да ми е позволено да кажа, че съм бил председател на Народното събрание, когато той се е учил да кара самолет. Да не бърза да се изказва по всички въпроси, едни приказки без покритие.

Преди – в Санкт Петербург, за икономиката, сега за Договора с Македония.

Цялата му философия е да се свалят санкциите, наложени на Русия, но те не само не ги свалят, а се удължават. Това заяви евродепутатът от СДС Александър Йорданов по повод призив на президента за ревизия на договора между България и Македония заради неразбирателството по исторически теми, като тази за Гоце Делчев, съобщава Канал 3.

,,Не е хубаво български политици да лобират за чужди държави. Българският национален интерес е да сме далеч от Русия: фактите говорят, че тогава винаги сме закъсвали. След като сме в ЕС, нашият национален интерес е да се утвърждаваме в Европа“, изтъкна Александър Йорданов. ,,Що се отнася до Македония, аз подкрепям, че имаме договор – той, от една страна, бе дълго забавян години наред и не трябваше да е така, от друга страна след като се сключи, Македония сключи договор с Гърция“, посочи той. Там има клаузи, чието внимателно прочитане предполага, че е възможно да се погледне с ново око и от българска страна на българо-македонския договор“, посочи Александър Йорданов, който е бивш посланик в Скопие.

,,В гръцко-македонския договор двете страни се съгласяват македонците да не търсят себе си в древността, но да се идентифицират във времето след античността – в Средновековието, а това е българското време, българската история, българската държава, и продължава до 1944 г.“, коментира още евродепутатът.

Б.Р. Президентът работи за интересите на България, но на Йорданов не му е приятно да го признае.

Самият факт, че Радев отиде в Русия и говори за общите икономически интереси на двете страни, буквално накара евродупутаът да избеснее.

Ал. Йо. мрази Русия и е готов да удави в капка вода всеки, който дори спомене името й.

А какво му пречи президентът, той сам не знае.

Важното е да мразим Русия.

Иначе всеки се превръща в предател.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *