Американската ЧВК „Моцарт“ бяга от Украйна, подгонена от руската ЧВК „Вагнер! Загубите били „изключително големи“!

Свят

Въпреки, че Украйна внимателно пази данните за своите загуби, постоянно излизат нови данни за тежкото положение в Бахмутско направление. Основателят на американската ЧВК „Моцарт“, пенсионираният полковник от морската пехота на САЩ Андрю Милбърн, заяви, че ВСУ и те, търпят „изключително големи загуби“. 

 

Милбърн потвърди в интервю за Newsweek, че информацията в медиите за „около 70% загуби в украинските части е вярна и не е преувеличена“.

Той каза още, че въоръжените сили на Украйна имат огромен проблем с попълването на загубите. „Около 80 процента от тези, които сега са хвърлени в битката, нямат дори и базова подготовка и никога не са стреляли с оръжие“, обясни Милбърн.

Изглежда, че Милбърн много скоро може да приключи своята мисия в Украйна. Според бившия полковник „неблагоприятните обстоятелства“ и липсата на финансиране от украинското командване ще засегнат дейността на ЧВК „Моцарт“ в Украйна още в началото на 2023 г.

„Ужасен съм, че ще се изчерпим в началото на новата година“, обясни той, отбелязвайки, че снабдяването, ремонтът и подмяната на повредени превозни средства е най-големият разход, а действията на „Моцарт“ ще зависят от финансирането.

Милбърн каза още, че от „Вагнер“ са взели на мушката си наемниците от „Моцарт“, действащи в източната част на страната.

„Сега няма хотел в Донбас, който да ни приюти, защото им е казано, че сме обект на прицел“, каза пенсионираният полковник от морската пехота.

“ И трите хотела в които бяхме отседнали до сега бяха ударени от ракети, което не може да е случайно“ каза той, като отбеляза, че и друг хотел е ударен само ден след напускането на групата от Моцарт.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *