Извънредно: Вагнеровци са в Бахмут! Руската армия проби най-важното направление в Донбас!

Свят

Руските ракетни войски използваха реактивната система за залпов огън „Торнадо“ за успешен удар по укрепения район на въоръжените сили на Украйна в Мариинско направление като пробиха отбраната на ВСУ, пишат агенции, които разполагат с кадри от поражението на украинските позиции.

 

„Торнадо-G“ – модернизирана версия на „Град“ – е използван от бойната група „Викинг“. Снаряди с калибър 122 милиметра са поразили вражеския укрепен район.

Наскоро изпълняващият длъжността ръководител на ДНР Денис Пушилин също съобщи за успехите на руската армия в Мариинското направление. Сега това е едно от най-важните направления на специалната операция. Упоритите боеве в добре укрепената Маринка продължиха много месеци.

Сега градът вече е 70% под контрола на руските въоръжени сили, но към 7 декември в него все още остават украински укрепени райони. Превземането на Маринка ще помогне за отрязването на украинската армия от линиите за снабдяване в посока Авдеевка. Според военния анализатор Михаил Онуфриенко това ще удари значително Въоръжените сили на Украйна.

По време на „спецоперацията“, както я наричат определени медии, руските военни отблъснаха три контраатаки на въоръжените сили на Украйна. Това съобщи на брифинг официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„В донецкото направление, продължавайки настъпателните действия, през деня руските войски отблъснаха три контраатаки на противника. В резултат на огнево поражение бяха унищожени бойни бронирани машини, военни коли и друга техника“, добави генерал-лейтенантът.

А по-рано председателят на движението „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов говори за удара на руските въоръжени сили по разположението на украинските войски близо до град Запорожие, който е под контрола на Киев. Също така, по думите му, е разрушен един от градските трафопостове.

Щурмови отряди на частната военна компания „Вагнер“ са пробили отбраната на Въоръжените сили на Украйна в източните покрайнини на Бахмут, съобщават руските анализатори.

На Бахмутският участък от фронта, руски части са установили пълен контрол над няколко завода и предприятието „Синиат“. На югоизток се водят боеве в близост до завода за сортиране на отпадъци и на улица „Фьодор Максименко“.

Руските щурмови групи напредват също и на североизток. Няколко опорни пункта на ВСУ в близост до село Подгородное са попаднали под техен контрол.

Както съобщават чуждите агенции, в района на Соледар щурмовата група на ЧВК „Вагнер“ е установила контрол над важен украински опорен пункт.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *