Американските „Крещящи орли“ били готови да влязат в Украйна, но не смеят, заради…

Свят

Сто и първа въздушнодесантна дивизия на САЩ, разположена в Румъния, била готова да навлезе в Украйна в случай на по-нататъшна ескалация между Москва и Киев или атака срещу някоя от страните от НАТО. Но групировката не смее да влезе, защото Белият дом бил казал, че американците не трябва да се месят във военните действия в Украйна.

 

Това съобщи вчера телевизионният канал CBS, позовавайки се на командването на дивизията.

Командирът на един от батальоните в дивизията Едуин Матайдес отбеляза, че неговото подразделение, разположено в Румъния, е по-близо до украинска територия от всички други сили на САЩ и „следи отблизо“ действията на руските въоръжени сили, „изграждайки цели за обучение“ и провеждайки учения, които „точно повтарят това, което се случва“ в Украйна.

И някой след това да каже, че САЩ не са страна в конфликта. Те го създадоха този конфликт, те инвестират във войната и въвличат цяла Европа в тази война, искайки всички европейски страни да оказват военна помощ на Украйна. И явно нямат намерение да спират, нали помните онази знаменита изцепка «война до последния украинец.

Не е преувеличено да се каже, че САЩ наистина си го търсят.».

Единствено, Русия е в състояние да ги спре и скоро ще го направи.

„Командирът на Screaming Eagles ( Крещящи орли )няколко пъти каза на CBS News, че те са готови да се бият още на следващата вечер, ако трябва и въпреки че са пристигнали, за да защитят територията на НАТО, ако има военна ескалация или бъде извършена атака срещу НАТО, те са в пълна готовност за преминаване на границата и влизане на територията на Украйна“, се казва в съобщението.

Но едно са думите, друго са действията.

Припомняме, че според данните на американската телевизия, Сто първа въздушнодесантна дивизия „Крещящи орли“ е лека пехотна групировка с обща численост 4,7 хиляди войници, дислоцирана на територията на Румъния.

Всеки сам може да се досети какво ще стане с тази лека пехотна групировка, ако наистина има наглостта и глупостта да влезе в Украйна. Със сигурност можем да предположим, че руските войски, които вече имат и превъзходство, и твърде голям опит, няма да оставят нищо от тази американска групировка.

Въпреки войнствените заявления на „Крещящите орли“, че искат да се бият. Припомняме, че американска пехота не се е била в реална война. Те оставят всичко това на прокси армии като украинската.

Но ако случайно се окажат в Украйна и то срещу руската армия, можем само да ги съжалим.

Това е!

Tagged

1 thought on “Американските „Крещящи орли“ били готови да влязат в Украйна, но не смеят, заради…

  1. Влизайте в боя веднага,това е заповед!
    Ваш президент: Джо Байдън

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *