Ето как САЩ опитват да надуят изчезналото украинско самочувствие, но…напразно!

Свят

Западните противорадарни ракети от вида HARM били бързи, с голям обсег и можели да унищожат почти всяка руска противовъздушна отбрана.

 

В тези американски надувки обаче има няколко съществени пропуска. Първо, ракетите можели да унищожат почти всяка руска противовъздушна отбрана/ПВО/. Това е голям блъф, защото руските ракетни системи сега са усъвършенствани и прихващат целта на огромни разстояния от 300 до 1000 километра далечина.

Второ, ракетите са нацелени да унищожават старо съветско оборудване и модернизирани руски системи на основата на старите. Но…такива системи почти не останаха в руската армия. Американците пак изостават.

Трето, съвременните руски комплекси за радиоелектронна борба са бързо подвижни и имат широк периметър. Те с лекота могат не само да объркат електрониката на тези ракети, но и да ги насочат обратно към тези, които са ги изстреляли.

Четвърто, съвременните руски ракетни комплекси С-300, С-400 и С-500 са с периметър на действие от 300 до 1000 километра. Тоест, как тези ракети, които имат обсег от 150 км. ще унищожават каквото и да било, когато руските ракетни системи ще свалят носещите ги самолети още преди да са стигнали някаква цел?

Пето, Русия унищожи още в началото на войната почти всички стари съветски самолети, които бяха на въоръжение в Украйна. Та откъде сега ще вземат МиГ-ове, които да модернизират и то в такова количество, че да представляват някаква реална заплаха за руските бойни действия?!

Да не говорим, че бяха унищожени украинските петролни рафинерии и складове с гориво, та сега във ВСУ нямат гориво и за генералщабните коли.

Така че украинската армия е на издихания и американски ракети, които унищожават старо съветско оборудване няма да я съживят, още по-малко да променят хода на бойните действия.

Tagged

1 thought on “Ето как САЩ опитват да надуят изчезналото украинско самочувствие, но…напразно!

  1. ВАЖНОТО Е САЩ ДА КУПЯТ ЧАСТ ОТ ОКРАИНА СРЕЩУ ЗАЕМ ЗА ТИЯ СКАПАНИ РАКЕТИ. ВОЙНАТА ЕДИН ДЕН ЩЕ СПРЕ И СЛЕДВА РАЗПЛАЩАНЕ ОТ СТРАНА НА ЗЕЛЕНИТЕ ФАШИСТИ. ЩЕ ПЛАЩАТ СЪС ЗЕМЯ И САМО ЗЕМЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *