Американците ПОЛУДЯХА: Пускат със закон ПРЕСТЪПНИЦИ на своя територия!

Свят

Сенаторите Греъм, Менендес, Гарднър и Кардин наскоро въведоха двупартиен закон, наречен „Защита на американската сигурност от Кремълския закон за агресията от 2018 г.“

Законопроектът се отнася, уж до злоупотреба с ресурсите на Интерпол от страна на Русия.

„Конгресът е на мнение, че правителството на Руската федерация злоупотребява с червените бюлетини на Интерпол и механизмите за тяхното разпространение с политически цели и за цели като заплашване, тормоз и преследване на политически опоненти.”

Ако законопроектът бъде одобрен, това ще бъде първият американски закон, специално насочен срещу Русия за злоупотреба с каналите на Интерпол.

Законопроектът призовава главния прокурор на Съединените щати и секретаря по вътрешната сигурност да „използват гласа и влиянието на Съединените щати в ИНТЕРПОЛ за порицание и санкциониране на Русия за злоупотребата с ресурсите на организацията“, включително да й се отнеме правото да използва червените бюлетини на Интерпол и механизмите за разпространение, пише frognews.bg.

Важно е да се има предвид, че Съединените щати, както и всяка друга държава-членка, имат само един глас в Общото събрание на Интерпол. За да се обърне внимание на злоупотребата на Русия с червените бюлетини, САЩ ще трябва да убедят мнозинството от страните-членки на организацията да се присъединят към „усилията“ им.

Важно е също да се помни, че ако Русия бъде лишена от правото да внася с червени бюлетини в списъка на Интерпол, престъпници за издирване, както се предлага в законопроекта, това може да има сериозни негативни последици за сигурността на останалите 191 страни членки на Интерпол. Наредбите на Интерпол дават на организацията правомощия да преустанови използването на базите данни на всяка страна, ако страната ги използва за незаконни цели. Не е ясно, обаче, дали Интерпол някога е прибягвал до тази мярка. Защото подобна мярка може да причини повече вреда, отколкото полза, ако осакатява легитимното международно полицейско сътрудничество.

Защото ако Русия не получи достъп до базата данни на Интерпол, тя няма да може да попречи на истинските престъпници да влязат на нейна територия и да избягат от правосъдието на страната, която ги търси.

В същото време ако Русия не може да постави чрез червената бюлетина, престъпници в списъка за издирване на Интерпол, другите държави, включително САЩ, няма откъде да знаят, че това са престъпници. И ще ги пускат безпрепятствено на своя територия. Като по този начин им осигуряват подслон и възможности да продължат своята престъпна дейност.

Виждате ли сега докъде води русофобията? Води до невъзможност да мислиш нормално и логично.

Води и до парадокс, който не съществува в никоя друга страна. Да създадеш закон, с който да пускаш безпрепятствено международни престъпници на своя територия.

Така е, защото децата на омразата винаги са глупостта и безумието.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Американците ПОЛУДЯХА: Пускат със закон ПРЕСТЪПНИЦИ на своя територия!

  1. Да, но тъка множество американски престъпници ще се спасят от преследване. Нали мотото беше „..Америка преди всичко!“ Крайно време е „тинейджърът“ САЩ, да плаща за безобразията, които направи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *