Анализатор разкри какви са причините за войната в Украйна

Свят

„Да не забравяме какъв е коренът на тази война. Изключително важно е да го припомняме редовно:

Съединените щати не искат Русия и Западна Европа да се обединят и да си сътрудничат, да работят заедно. Защото ако Западна Европа и Русия – една велика сила, виждаме дори, че е технологична военна сила, която има природни ресурси в изобилие, изключително много – те биха могли да работят по-добре заедно и ако Западна Европа, Централна Европа и Русия работят по-добре заедно на този континент, ние повече няма да имаме нужда от Съединените щати или ще имаме по-малка нужда от Съединените щати, а американците се страхуват от това. За тях, поне за тези, които са на власт през последните поколения, ние сме протекторат – това казва Збигнев Бжежински в “Голямата шахматна дъска”.

Ние сме територия, консуматор, който е готов да купува американско компютърно оборудване, американски идеи, американски видеа, американски филми. Нашата общество се американизира в полза на големите американски мултинационални компании и на американските политици, които сбъдват своя проект за глобализация и еднолична власт над света. Това е произходът на тази война срещу Русия, а ние следваме сляпо американската политика“.

„Защо трябва да го правим? Какви са интересите на Франция в Украйна днес? Ако сме световните съдници, защо не изпратим войски и в Близкия изток? Защо не пратихме, когато имаше война между Йемен, хусите по-конкретно, и Саудитска Арабия? Това не е наша война.

Французите, френският народ не разбират какви са интересите на Франция там в Украйна. Макрон казва, че трябва да изпратим войски в Украйна просто така, това е особено обезпокоително, защото той въвлича френския народ във война, която не е наша. И освен това, как ще правим война, с какви средства? Знаем, че френската армия вече не разполага с предишните средства. Следователно ще изпратим френски войници, които ще се учат да се бият в окопите, които от Първата световна война вече почти не познаваме.

Значи украинските войници, които в момента губят срещу руснаците, ще учат френските войници да се бият в тази война на изтощение, в тази окопна война. Това е напълно абсурдно! Съжалявам горките френски войници… Провалихме дипломацията си, Еманюел Макрон не спира да я проваля, защото е атлантик и като всички атлантици, които днес са начело на страните от Европейския съюз, смята, че американците трябва да управляват нещата в света. Това е доброволното робство на Франция и Европа“, казва Никола Миркович пред TVL.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *