Става СТРАШНО за САЩ: Русия стъпва ЗДРАВО и във Венецуела! Вижте последствията!

Свят

Преди няколко дни венецуелският президент Николас Мадуро пристигна в Москва за среща с руския президент Владимир Путин.

По думите на венецуелския президент, цитирани от https://ria.ru, срещата ще помогне да бъдат укрепени и разширени дипломатическите отношения и дружбата между двете братски страни.

Преди това, в своя официален профил в Туитър, президентът на Венецуела написа, че отива в Русия на много важна среща с Владимир Путин. „Утре ще имаме много интензивна и много важна среща с Владимир Путин“, сподели той.

През октомври Николас Мадуро обяви, че се надява на помощ от Русия, за да бъде обезпечена икономическата независимост на страната. Припомняме, че във Венецуела от много време се вихри мащабна икономическа криза. По прогнози на специалистите, нивото на инфлацията може да стигне 1 милион процента.

Затова Русия ще инвестира 6 милиарда долара в икономиката на Венецуела. Основно това ще бъдат инвестиции в енергетиката, селското стопанство, индустрията и военно-промишления комплекс на страната.

Венецуела има много богати находища на петрол и природен газ, но няма необходимите технологии за да ги извлича интензивно и ефективно. И точно тук помага Русия. През 2017 г. Москва достави на Венецуела свои технологии основно в петролната, газовата и минната промишленост.

Нещо повече. Кремъл се готви да достави 10 нови ядрени реактори на страната за модернизиране на съществуващите венецуелски АЕЦ, както и за построяването на нови атомни електроцентрали. Така, токът на Венецуела ще стане изключително евтин, което е от стратегическо значение за възраждане икономиката на латиноамериканската страна, която и досега страда от американските санкции.

Русия ще помага на Венецуела да възроди и своето селско стопанство, което е в основата на изхранването на населението. Като начало Москва ще изпраща във Венецуела няколко години подред по около 600 хиляди тона зърно, за да осигури хляб за вътрешното потребление на страната. През това време Москва ще сподели своя опит и технологии за изграждане на ефективно, чисто и екологично селско стопанство, което да доставя на населението продукти, освободени от всякакви вредни ГМО съставки.

Съвсем естествено, Русия ще помогне на Венецуела да изгради и своята отбранителна способност. И тук Кремъл разполага с най-нови военни технологии. Ще бъде превъоръжена венецуелската армия с руски оръжия, които ще осигурят максимална недосегаемост на страната от мераците на САЩ да завладее петролната и газова индустрия на Венецуела. И да превърне страната в своя колония.

По всяка вероятност, във Венецуела, също както и в Куба и Никарагуа, ще има и секретни руски въоръжения, които да дадат възможност на Русия да отговори максимално бързо на всякакви опити на САЩ и НАТО за нахлуване на руска територия.

За никого не е тайна, че разстоянието до САЩ от територията на Венецуела е малко повече от 2000 километра. А такова разстояние, руските ракети с ядрени бойни глави ще прелетят за около 5 минути. За това кратко време, противовъздушната отбрана на САЩ не само че няма да успее да прихване ракетите, но даже няма да успее и да реагира, преди ракетите да се взривят на американска територия.

Ето защо, като стъпва здраво във Венецуела и възражда нейната икономика и отбранителна способност, Русия не само прави живота на венецуелците несравнимо по-добър от досегашния. Русия получава стратегическо преимущество пред САЩ.

И янките трябва много внимателно да помислят, преди да правят планове за „мълниеносна война“ на руска земя. И напълно да забравят мераците си за „подчиняване“ на Русия.

Защото ракетите на Русия ще се изсипят върху главите им от Москва, от Космоса, от океанските дълбини и от територията на Куба, Венецуела и Никарагуа.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Става СТРАШНО за САЩ: Русия стъпва ЗДРАВО и във Венецуела! Вижте последствията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *