Андрей Гюров опроверга Кирил Петков: Не съм приемал да стана служебен премиер

България отблизо

Не съм приемал да стана кандидат за служебен премиер, заяви подуправителят на БНБ Андрей Гюров, цитиран от Нова телевизия.

 

Така Гюров опроверга Кирил Петков от ПП, който по-рано през деня, критикувайки избора на президента Радев за служебен премиер, каза, че бил сигурен, че Андрей Гюров би приел да е кандидат за служебен премиер.

„Като подуправител на БНБ и ръководител на управление „Емисионно“ съм пряко ангажиран със стратегическата задача за присъединяване на България към еврозоната. Нещо повече, към момента и Законът за БНБ, и правилата на Европейската централна банка не позволяват съвместяването на професионални и политически позиции“, допълни още той.

Гюров подчерта, че Централната банка е независима институция и като неин представител категорично смята, че не е добра идея тя да се въвлича в политическия процес, а имената на ръководителите ѝ да бъдат замесвани в политически дискусии.

„Подробностите от разговора между мен и президента не са публични и не съм ги коментирал. Единствена позиция, която и към момента мога да споделя, е, че не съм дал съгласие за служебен премиер“, каза още подуправителят на БНБ.

Източник ЕПИЦЕНТЪР

Tagged

1 thought on “Андрей Гюров опроверга Кирил Петков: Не съм приемал да стана служебен премиер

  1. И какъв коментар може да се направи при тази истина-смотеняците от пп-дб-то се чудят какви глупости да натворят смешници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *