Асен Василев разкри ще остане ли Бойко Рашков МВР шеф и какво ще направи новото правителство!

България отблизо

От самото начало казахме, че влизаме в това състезание, за да сме първи и сме готови да носим тази отговорност. Това каза пред bTV Асен Василев от „Продължаваме промяната”.

„Тази седмица започваме разговори с всички партии, без ГЕРБ и ДСП. Това, което мислим да предложим, е малко по-различно. Във всеки един от секторите, които са най-наболели, да се сформират работни експертни групи. Бихме поканили в тях и министри от служебния кабинет.

В тези групи да се обсъдят основните проблеми, начините, по които те да бъдат решение и накрая да се излезе с план за следващите 4 години – какви реформи трябва да се направят, които са спешни”, уточни той.

По думите му, за да има устойчиво управление, трябва да има ясно мнозинство зад новия кабинет. „Имаме тежки проблеми за решаване. Предстоят тежки реформи.  Няма как правителство на малцинството с плаващи подкрепи да направи промяната, която обещахме на гражданите”, каза Василев.

На въпрос може ли Бойко Рашков да стане редовен министър на вътрешните работи, Асен Василев заяви, че първо трябва да бъде взето решение какво ще се прави, а след това идва ред на имената на министрите.

„Аз съм имал с него страхотни работни отношения, той е голям професионалист. Ако започнем от хората, а не от проблемите, ще стигнем до това министерство за тази партия.

Казахме, че това са кандидатури, но те не са червена линия, не са задължителни и на база това, което експертните групи решат и това, което стане ясно в рамките на коалиционните преговори – ще се вземат тези решения.

Нито Асен Василев трябва задължително да е финансов министър, нито Кирил Петков трябва задължително да е премиер”, подчерта Василев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *