Атанас Атанасов се нахвърли върху Радев и Рашков. Управлявали задкулисно страната

България отблизо
Основните фигури в политическия живот днес трябва да разберат, че има нова ситуация. Румен Радев трябва да разбере, че не е патрон на правителството. Бойко Рашков да разбере, че не е служебен вицепремиер, а Стефан Янев – не е министър-председател.

Правителството беше съставено с мъки като противовес на онова, което правеше управлението на Бойко Борисов. България има нужда от политическа стабилност и тя дойде чрез този парламент. Мандатоносителят също трябва да разбере, че носи най-голямата отговорност“. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов пред БНТ.

 

Трябва да се създаде механизъм на коалиционен съвет, за да не позволим на хората на Бойко Борисов от ГЕРБ да вбиват клинове. За тези 30 години демокрация Бойко Борисов и ГЕРБ най-силно обслужваха руските интереси с построяването на руската тръба с пари от нашия бюджет. В политиката най-силното оръжие е истината. Фундаментът на този кабинет е противопоставянето срещу корупционната политика на Борисов. Kато председател на вътрешната комисия ме интересува да се провери как са изнасяни пари от банките и какво са правили от ДАНС, дали са си затваряли очите, каза още той.

За една година бе направена връзката за Сърбия с Руски поток за сметка на България. Как се случиха тези процедури? Как са протекли преговорите? Защо ние платихме, след като нямаме пряк интерес? И в същия момент да скачаш в парламента, защо новият министър , който е на двадесет дни, е забавил връзката Стара Загора- Комотини, обясни Атанасов.

 

Имах възможност да си говоря с министър-председателя. Казах му, че ако той не управлява службите, ще стане обратното. Да се надяваме, че Румен Радев няма да влиза в конфронтанции с властта. Вчера при мен дойде един депутат от БСП, който ми каза, че главният секретар на МВР е от гарнизона на Румен Радев, а шефът на полицията вчера е от родния му край, посочи ген. Атанасов. Той препоръча назначенията да бъдат правени въз основа на качествата им.

За 32 години няма случай президент да не се е скарал с партията, която го е издигнала. Спомнете си Жельо Желев, Първанов, Стоянов, припомни лидерът на ДСБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *