Без почивка: Руски части унищожиха конвой с боеприпаси на ВСУ в района на Харков

Свят

Екипажите на реактивните системи за залпов огън (РСЗО) „Град“ на танковата дивизия на Гвардейската танкова армия на Западната група войски унищожиха колона с техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), която се опитваше да транспортира боеприпаси в зоната на специалната операция близо до град Харков.

. Това казаха от руското министерство на отбраната цитирани от руски медии.

„Мощната машина, която превозва системата за залпов огън „Град“, снабдена с осколочно-фугасни снаряди се придвижва незабелязано към огневата линия. Руските ракетчици взеха на прицел колоната с вражеска техника, която се опитваше да транспортира боеприпаси и военна техника на украинските въоръжени сили до самите фронтови позиции“, се казва в съобщението.

Министерството на отбраната на Русия уточни, че в резултат на удар със 122-мм реактивни снаряди по идентифицирани обекти и техника на Въоръжените сили на Украйна, противникът е загубил цялата техника, превозваща боеприпасите. „Целите са били главно боеприпасите на противника, превозни средства, танкове, а също и техника, която доставя боеприпаси и храна – КамАЗи, Урал“, каза заместник-командирът на огневи взвод с позивна „Терминатор“.

По този начин ние с всеки изминал час отслабваме възможностите на ВСУ да оказват каквато и да било съпротива на настъпващите щурмови подразделения на руската групировка, която действа на Харковското направление, допълни заместник-командирът на огневи взвод с позивна „Терминатор

Източник ТРУД

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *