Библейското пророчество за „белега на звяра“ е на път да се сбъдне и това го доказва

Свят

Подготовката за микрочипирането на човечеството е в разгара си. Библейското пророчество „белегът на звяра“  изглежда е на път да се сбъдне. За него се споменава в главата „Откровение“ в Библията, където пише, че „белегът“ ще бъде имплантиран на дясната ръка или на челото на всеки човек, пише „Труд“.

Прогресът не стои неподвижен и чипирането на човеци от научната фантастика се превръща в ежедневна реалност. Хората по света доброволно си поставят миниатюрни устройства под кожата. Но това нововъведение има много противници.

 

Те твърдят, че чиповете ще доведат до тотално наблюдение и масово изтичане на лични данни. Според някои конспиративни теории, имплантираното устройство може дори да бъде взривено дистанционно и да убие собственика си.

Дебатите относно предимствата и недостатъците на хората, използващи микрочипове не спират. От една страна, предимствата са очевидни: с помощта на имплантиран чип лекарите ще могат, без да губят ценно време, да получат важна информация за пациента.

В бъдеще дори ще бъде възможно да се наблюдават жизнените функции на тялото и да се получават точни данни в реално време.

Чиповете вече дават възможност за управление на банкови сметки и смартфони, плащане на покупки и транспортни пътувания, отварянето на вратите в офиса или у дома, добавяне на членски карти за фитнес и броят на ежедневните проблеми, които решават се увеличава.

Но скептиците са убедени, че тези технологии са голяма опасност за поверителността на данните на всеки носител.

Процесът е в ход

Първите експерименти с RFID имплант са проведени още през 1998 г. от британския учен Кевин Уоруик. Той все още поддържа положително мнение за възможностите за имплантиране на чипове. Ученият смята, че страховете за проследяване на данни за местоположението на носителя на устройството не са напълно основателни. Чиповете не могат да следят движенията на собственика си, защото нямат GPS сензори – твърде са малки.

Днес най-много хора с имплантирани чипове живеят в Швеция. Тази процедура започва да се извършва масово в страната през 2018 г. Само през първата година повече от 3,5 хиляди шведи се сдобиват с чипове. „Чипирани“ има и в Русия, САЩ, Великобритания и други страни.

Микрочиповете, които се имплантират под кожата, са малко по-големи от оризово зърно – 2 мм широки и 12 мм дълги. Те са стъклена капсула, в която е вкарана микросхема. Имплантират се между показалеца и палеца. Тази процедура е почти безболезнена и не оставя видими следи по тялото.

Микрочипът може да се използва вместо ключове за домофони и електронни брави, защото устройството работи като пропуск. Може да замени билет за пътуване и банкова карта. Има и чипове, съдържащи медицинска информация за дадено лице.

В спешни случаи те помагат на лекарите бързо да получат пълна информация за пациента: кръвна група, медицинска история, анамнеза и наличие на алергични реакции.

Кражба на информация

Мнозина се притесняват дали чипът може да прехвърля лични данни на трети страни? Всъщност устройството се активира само на няколко сантиметра от четеца. Тоест, дори ако нападателите искат да получат някакви данни, те със сигурност не могат да го направят незабелязано.

Устройството трябва да се постави близо до ръката на собственика на чипа. Освен това не е възможно да се четат лични данни с помощта на друг чип, имплантиран в човек. Такива устройства са „пасивни“; те могат само да предават информация, но не и да я четат. Следователно опцията за кражба на информация с ръкостискане или дори случайно докосване определено не работи.

Според една от конспиративните теории има вероятност чипът да избухне и да убие този, който го носи. Но, няма доказателства за тези твърдения. Поради малкият му размер, просто е невъзможно чипът да се напълни с достатъчно количество експлозиви или други вещества, както и да се оборудва с детониращо устройство.

Като всяка технологично средство, микрочипът може да се повреди. Това обаче не представлява никаква опасност за собственика му. В случай на повреда, може лесно да бъде премахнат и заменен с нов.

Тъй като броят на хората, на които са имплантирани микрочипове, все още не е много голям, не може да се направят надеждни изследвания дали е възможно да причиняват рак. До сега такива случай не са регистрирани. Въпреки това Катрин Албрехт провежда проучване върху мишки, от което заключава, че чиповете пряко влияят върху появата на тумори.

Научната общност обаче отхвърля нейната теория, тъй като се смята за недоказана. Към днешна дата връзката между развитието на рак и микрочиповете не е потвърдена.

Под формата на ваксина

Възможно ли е въвеждането на чип под прикритието на ваксина? Специалистите са убедени, че това няма как да стане. Чиповете в шведски стил не могат да се поставят с обикновена игла поради техния размер.

Що се отнася до най-малките устройства, разработени до момента, само 5 нанометра дължина, просто няма смисъл да се представят на хората за каквото и да било.

Те могат да носят само един бит информация, което очевидно не е достатъчно дори за ежедневни действия като безкасово плащане и отваряне на входна врата. Този обем не е достатъчен за предаване на други данни. Освен това е невъзможно да се интегрира някой от известните източници на енергия в такива чипове, без да се увеличи размерът им. Това отново доказва, че е невъзможно да се постави под прикритието на ваксина с обикновена игла.

Източник БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Библейското пророчество за „белега на звяра“ е на път да се сбъдне и това го доказва

  1. ПЪРВО САЩ И ИСРАЕЛ ЩЕ СЕЧИПИРАТ. ЗНАЧИ ТАМ Е ЗВЯРА САТАНИНСКИ ПРИ ЮДЕЙТЕ В ИСРАЕЛ И ЮДЕЙТЕ В САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *