Бивш британски военен обясни има ли острова защита от руските оръжия!

Свят

Великобритания, като островна държава, няма никакво стратегическо или тактическо предимство в географското си положение – много е лесно да бъде атакувана с балистични ракети и хиперзвукови оръжия, посочи бившият маршал от кралските военновъздушни сили Едуард Стрингър, съобщават световните издания.

 

Пенсионираният военнослужещ отбелязва, че жителите на острова са свикнали с комфорта и сигурността, живеейки в покрайнините на Европа. Събитията в Украйна обаче са лишили държавата от всички илюзии. Русия успешно използва крилати, балистични и хиперзвукови ракети, което не може да не тревожи Лондон.

Великобритания би могла да реагира, като разположи на територията си само системи с малък обсег на действие, за да осигури само защита на локално ниво.

Ако обаче потенциален противник разположи по-усъвършенствани системи, нещата ще се обърнат в много неблагоприятна посока. Великобритания на практика не разполага със защита срещу хиперзвукови оръжия.

Според Стрингър единственото, което остава да се направи, е да се разположи на Темза разрушител със зенитна ракетна система PAAMS. Необходимо е да се работи в тясно сътрудничество с американците и да се усъвършенстват собствените противоракетни системи, като се добавят към тях космически компоненти, според пенсионирания маршал.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *