Бивш военен министър: Борисов не ме послуша, като му казах, че зад Радев стоят руски интереси

България отблизо

Промените в правителството няма да доведат до нищо добро. Дават допълнително основание за безпокойство и несигурност.

Това мнение изрази в интервю за предаването „Преди всички“ по БНР Николай Ненчев, председател на БЗНС и бивш министър на отбраната.

„Винаги ще бъда привърженик на това едно редовно правителство да завърши мандата си при действащ парламент. Това винаги е по-добре от еднолична власт“, смята той.

Ненчев също има притеснения за евентуален бъдещ служебен кабинет. Според него може да се окаже, че той ще управлява много дълго и то без парламент. Освен това Ненчев не смята, че е добре да се стигне до сценарий, в който президентът Румен Радев да има безгранична власт, тъй като той ще състави служебния кабинет.

Сред основанията за безпокойство изтъкна искането на президента да отпаднат санкциите срещу Русия.  ГЕРБ  е част от Европейската народна партия и точно така можем да извършваме контрол върху спазването на евроатлантическата посока“, смята бившият министър на отбраната.

Според него „първото нещо, което би направил Радев, е да обезглави службите и да ги подчини на служебно правителство. Доколкото познаваме Радев, той е склонен да търси отмъщение“.

„На президентските избори Борисов не се вслуша в БЗНС и подцени онова, което му казах за Радев – че зад него стоят руски интереси и ген. Решетников“, подчерта Ненчев, цитиран от novini.bg.

Tagged

1 thought on “Бивш военен министър: Борисов не ме послуша, като му казах, че зад Радев стоят руски интереси

  1. Разбира се, че руснаците са виновни, даже за това, че слънцето изгрява или залязва, нищо, че Радев е американски възпитаник, нищо, че е свързан с Паси и царя, номера е си приказваме врели и некипели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *