Бивш преподавател по научен комунизъм призова всички българи на площада ПРОТИВ АЕЦ „Белене“

България отблизо
Задаващият се на хоризонта рестарт на проекта АЕЦ Белене  изнерви политическата обстановка у нас и накара стотици потънали в забрава политици да изпълзят от дупките си.
Съвсем „спонтанно“ от АБВ решиха да си върнат електората и излязоха в защита на бъдещата атомна централа.  Веднага се появи и контрамитинг на дясната формация „Демократичен спектър“, откъдето заявиха, че са против. Първите бяха предвождани от Румен Петков и Георги Първанов, а сред вторите най-разпознаваемото лице беше това на Мария Капон.
Внезапно в халтавата масовка се намеси и политологът Огнян Минчев, който пък не отиде на прощада, а започна борбата си във Фейсбук.
Обръщам се към всички хора с демократични възгледи и европейска и атлантическа ценностна принадлежност в ГЕРБ да заемат  достойна позиция по повод на поредния опит на правителството на Борисов  да пробута на България строежа на АЕЦ ”Белене”!

Познавам много достойни и свободомислещи хора, които са симпатизанти, или членове на  ГЕРБ! Българи,  вашето място не е до Румен Петков, а вие бяхте застанали там!  Вашето място е на протеста СРЕЩУ решението да се строи АЕЦ „Белене“, срещу опитите да бъдем енергийно зависими, срещу опитите да бъде съживен един от най-големите корупционни проекти в България.

Вашите лидери от ГЕРБ се наредиха рамо до рамо до „Позитано“ и АБВ , които в момента защитават истинския ни национален  интерес срещу възобновяването на корупционната дупка  АЕЦ „Белене“. Не следвайте сляпо вашите лидери, борете се за свободата си и действайте по съвест! Помислете къде е вашето място, то е на другия протест  СРЕЩУ АЕЦ „Белене“.

Огнян Минчев явно е изпаднал в пълна истерия, след като скочи срещу ГЕРБ и негови симпатизанти и лидери, които подчинени на Бащицата, или оценяйки реално и трезво ситуацията, решиха да подкрепят строежа на централата, за да можем да произвеждаме свой евтин ток и да не плащаме луди пари на американските централи.

Колкото до корупционните проекти, не сме чували досега за нито един, реализиран у нас, без от него да са изтекли пари към нечии джобове. Без значение кой го финансира. И особено през последните 10 години. Пък и нали си направихме вече комисия „Антикорупция“ и сума ти служби се борят с големите кражби.  И проблемът не е кой колко ще открадне, а че ще се строи централата, а това ще намали влиянието върху на САЩ върху България.

„Демократичен спектър“ е едно от най-често соченото за отрицателен пример българско политическо образувание, което се финансира от фондациите на Сорос.   Щом успяха да излязат на площада час след срещата Радев – Путин, явно организацията действа добре и плаща добре.

Един поглед в Уикпедия пък показва кой е Огнян Минчев. „До 1989 г. редовен член на Българската комунистическа партия (БКП) и асистент в катедра „Научен комунизъм“ на Софийски университет „Климент Охридски“

По-късно специализира Политически науки и международни отношения във Вашингтон, Москва и Португалия.  Преподава Теория на международните отношения  в Софийския университет, а от 1999 г. до 2008 г. е неин шеф“.

Повече справка не е нужна.

Въпросите също отпадат защо и той се метна в борбата срещу Радев, че даже и ГЕРБ.

Явно „Белене“ ще е проектът, който ще бъде използван не толкова за икономически, колкото за политически цели. Едни партии ще се опитат да възкръснат на негов гръб, а други да събират дивиденти с шепи.

А обикновеният българин просто иска български и по-евтин ток и нищо друго!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Бивш преподавател по научен комунизъм призова всички българи на площада ПРОТИВ АЕЦ „Белене“

  1. Налага се да кажа за N-и път, но сега е заради глухите и слепите. Маята на Минчев е БКП – майка партийна секретарка на Радио Варна. Някога това беше идеологическа институция, сега е същото. Разликата е в това, че ГЕРБ не е идеология, а клиентела – ОПГ с бос Бандитко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *