Бивш финансов министър: Ако ритате срещу ГЕРБ, ще стане като при Жан Виденов!

България отблизо

Бивш финансов министър отправи в ефира на btv сериозно предупреждение във връзка с парламента.

По думите му, България е парламентарна република и каквото иска парламентът, това ще реши.

„Затова внимавайте кого ще избирате утре за парламент. Не избирайте хора, които могат да провалят валутата така, както преди много години, когато бе избран Жан Виденов“, предупреди бившият финансов министър Муравей Радев.

Е, налага се да опресним паметта на Муравей Радев и да му кажем, че точно Жан Виденов въведе валутния борд в България. И следователно на него дължим тази стабилност в държавата до днес. Да не говорим, че Жан Виденов е единственият премиер, който излезе от Министерски съвет със същото яке, с което влезе. И нищо не открадна, и с нищо не се облагодетелства. И държеше за интересите на България повече, отколкото на личната си политическа кариера. Нещо, което съвсем не може да се каже за така наречените политици след него. Нито пък за самия Муравей Радев.

Така че Муравей да го дава по-кротко, когато говори за Жан Виденов. Той не може да стъпи и на малкото пръстче на Виденов. А и Муравей е последният човек, който ще ни дава акъл за кого да гласуваме.

А що се отнася до нашата национална валута лева, за която Муравей намеква, че някой друг, а не ГЕРБ щял да я събори, то и тук бившият финансист е в голяма грешка. За да не кажем, в голяма лъжа. Защото не друг, а точно депутатите от ГЕРБ приеха поправка в Закона за Българска народна банка, която ликвидира нашия валутен борд. Както и да наричат тази поправка сега. Била процедурна поправка, била задължителна, ама никой не може да каже защо е задължителна.

А фактът си остава факт.Поправката дава възможност на всеки в еврозоната да събори нашия валутен борд.

Това е фактът. Другото са приказки за малки деца.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *