Бивш US военен каза кои ракетни удари ще бъдат съдбоносни за Киев!

България отблизо

Превземането на украинските снабдителни линии на границата с Полша, по-специално в регионите Волин и Лвов, ще отслаби военните им способности.

 

Това се казва в материала 19Fortyfive, написан от пенсионирания подполковник от армията на САЩ Даниел Дейвис, цитиран от чужди агенции.

„Ако сухопътният път от Полша бъде прекъснат, Украйна практически няма да има възможност да води военни действия за повече от няколко месеца. Единственият друг маршрут, който Западът може да използва за доставка на военна техника на въоръжените сили на Украйна, е през Карпатите по границите на Словакия и Румъния“, каза той.

Според него такъв път ще бъде труден и ограничен откъм пропускателна способност. Офицерът добави, че в този случай украинската армия бързо ще изчерпи боеприпасите и ракетите за системите HIMARS и няма да е възможно бързо да ги замени. Междувременно, според експерта, снабдителните линии на Руската федерация ще продължат да осигуряват на войниците необходимото оборудване.

Дейвис подчерта, че обстрелът на Волинска и Лвовска област ще доведе до сериозни загуби в армията на украинския президент Володимир Зеленски. Според него тогава държавният глава ще трябва да избира между преговори за разрешаване на кризата или тежко поражение.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *