неделя, април 28, 2024
Начало > България отблизо > Скандалът се разгаря! Изключеният от „Възраждане“ Дренчев: Заради този въпрос на глас ли заслужих куршума в гърба

Скандалът се разгаря! Изключеният от „Възраждане“ Дренчев: Заради този въпрос на глас ли заслужих куршума в гърба

България отблизо

Николай Дренчев, който бе изключен от парламентарната група на „Възраждане“ проговори за скандала. Той написа обширен пост в социалните мрежи.

Припомняме, че в четвъртък част от групата на „Възраждане“ в Столичния общински съвет/СОС/ подкрепи за председател на Столичния парламент Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. На следващия ден – в петък стана ясно, че трима депутати от „Възраждане“ са изключени – Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, който бе и заместник-председател на партията.

Причината е, че те са предложили в листите на партията за местните избори да влязат и четиримата отцепници, които подкрепиха кандидата за председател на СОС на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров.

Ето какво написа Дренчев в личния си фейсбук профил по повод развоя на събитията:

Да бъдат обяснени вчерашните успехи на групата на Възраждане в СОС с „били ги били купили“ е крайно примитивно и малоумно.

Моята оценка е следната: общинските съветници се справиха блестящо в системата „всеки срещу всеки“, в схватка с далеч по-силни и опитни противници. Накрая се оказа, че нашите представители са получили по-голяма тежест в СОС от тази, която избирателите са ни доверили на изборите. Разбира се, нашето разширение е за сметка на нечие свиване, а ощетените обвиняват всички други във всичко друго, но не и себе си.

Обяснението „взели са едни пари“ е малоумно – ние в СОС сме придобили влияние, тоест – би трябвало да сме дали пари, а не да сме получили. По тази логика обяснението би трябвало да бъде „Възраждане купиха ППДБ“, но – за съжаление – не е варно.

Истината е, че (част от) нашите общински съветници успешно маневрираха между тежки воденични камъни и когато достигнаха призовото място – получиха хули, вместо овации.

Причината да бъдат охулени? Получили са влияние в СОС! Не е ли това чудесно, не са ли ни изпратили избирателите ни точно за това?

В парламента избирателите също ни изпратиха за да постигнем поне нещо от нашата програма. Ние не постигаме нищо, но имаме оправдание – „управляващите не ни дават“.

Не трябва ли и опозицията от парламента вместо да хленчи, настойчиво да търси начин как да свърши поне част от това, което са ни възложили избирателите? Дали с това, че зададох последния въпрос на глас, не си заслужих куршума в гърба ?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *