Биков към Нинова: Говорите за фалшификация на още непроведени избори, а си мълчите, че обвиняват и вас във фалшификация!

България отблизо

Изненадам съм, че Корнелия Нинова говори за фалшификация на изборите, след като тя самата, преди няколко дни бе обвинена във фалшификация. Непочтено е.

Това стана ясно от изказване на народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков в реплика към Корнелия Нинова по време на дебат в Народното събрание.

„Уважаеми колеги, г-жо Нинова, аз съм изненадан от вашия патос по тази тема. Шест месеца преди изборите да обявите, че те са фалшифицирани, преди да са проведени. Изненадан съм и заради това, че само преди няколко дни, вас ви обвиниха в същото – че сте фалшифицирали изборите“, каза още Биков.

Той попита, ако вземат БСП да спечелят изборите, дали пак ще твърдят, че изборите са фалшифицирани.

По-рано лидерът на БСП обяви, че ГЕРБ вече шест години не искат да направят машинното гласуване, дори не са внесли предложение за председател на ЦИК.  „Шест години не ви стигнаха да установите начина, по който ще бъдат сертифицирани, купувани или наемани машините, кой ще отговаря за тяхната собственост и логистика в изборния процес. Шест години просто не искате да го направите, защото ако има воля за честни избори, то те биха били факт много отдавна.

Не на последно място, сигурно знаете, че вчера изтече срокът за предложения за председател на ЦИК. Няма такива внесени. Дори и вие управляващите не сте внесли, защото не искате да поемете такава отговорност. Как ще работи изборната администрация, след като дори не сте внесли предложение?“, каза още Нинова.

Нинова коментира и предложението на ГЕРБ в Изборния кодекс, касаещо изборите за ВНС и отчете, че то е отхвърлено от Правна комисия.

„Вероятно вече ви става ясно, че проектът ви няма да мине. 160 подписа за свикване на ВНС няма да имате. Не губете времето на парламента и на народа с този проект, който е най-яркото посегателство върху демократичната, правовата и социалната държава.

Затова днес се обръщам към всички народни представители, но и към българските граждани. Призовавам, приемете нашите предложения за единствено и само машинно гласуване, като гаранция за честността на изборите и не отстъпвайте с въвеждане на хартиени бюлетини. Оттеглете си незабавно проекта, който касае внасянето на Конституция и свикване на ВНС. Това беше спасителен пояс за Бойко Борисов и вас. Оттеглете този спасителен пояс и въведете спасителен пояс за българския народ“, каза още Нинова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *