Близнашки коментира съдбата на анти-ГЕРБ коалицията, на Бойко Борисов и тандема Слави Трифонов – Христо Иванов!

България отблизо

В момента има много странна, инцидентна анти-ГЕРБ коалиция, която е въпрос на време да се разпадне, защото зад партиите в нея стоят олигарси.

 

Това заяви проф. Георги Близнашки, експерт по конституционно право и бивш служебен премиер, в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ по Нова телевизия.

„Бойко Борисов е действащ министър-председател в оставка докато не бъде избрано новото правителство. Той трябва да се яви в Народното събрание, да си носи кръста към Голгота до края“, коментира той.

По думите, не е необходимо никакво гласуване на оставка на правителството, защото така или иначе Министерският съвет е в оставка. Това решение професорът определи като напълно безсмислено, удар във въздуха, който не прекратява правата на правителството.

Според него най-важното е, че не е се допуснало осъществяване на онзи замисъл, с който е тръгнал протеста – оставка на правителството, НС и главния прокурор, защото това е бил опит за държавен преврат с цел цялата власт да се концентрира в ръцете на един човек.

„Христо Иванов не е работил нищо сериозно, шансът да се провали е огромен. Слави Трифонов е ужасен от мисълта да поеме управлението. Не е като да раздаваш безапелационни оценки на управляващи по телевизията“, смята проф. Близнашки.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *