Татяна Дончева обясни кой стои зад аферата „500К“ и каза кога ще има правителство в следващото НС!

България отблизо

Първо, не е вярно, че от седмици наред броди скандала. Той започна в неделя преди седмица и два дена. В понеделник Тошко Йорданов и Радостин Василев си направиха интервюто. В интервюто той каза, че никой не му е предлагал пари и подкуп. Това заяви Татяна Дончева в „Лице в лице“ по bTV.

„Аз разбирам, след като се върнах от командировката си в чужбина, че 500К било наименование на хиляди, което се използва от най-младото поколение. Нямам идея защо трябва да напиша 500К и някой да го тълкува някак си. След като тоя дето бил основен свидетел каза, че не му се предлагат пари, какво ще разследват“, пита тя.

„Прокуратурата нищо не проверява. Тя обяви, че щяла да прави проверка и стана ясно за всички, че всъщност, когато основният свидетел казва, че никой нищо не му е предлагал, се пита за каква корупция става въпрос“, каза Дончева.

„Чистосърдечно заявявам, че нямам спомен в ръцете ми да е имало листче. 500К в моето съзнание не може да значи 500 хиляди. Вие сте 4-та медия, на която обяснявам.

За да се попълни мнозинство за правителство, трябва да е цялата група на ИТН и нито един човек по-малко. Всички хора искаха да има правителство. Вие искахте ли да имате правителство? Позицията на ИТН е откровено малоумна. Те нямат интерес да няма правителство“, смята лидерът на „Движение 21“

„Единственият субективен фактор е когато ви налагат позиция, която не отговаря да вашите представи. Нямам илюзия, че може да бъде променено разбирането на Трифонов и сценаристите. Правителство може да се състави, ако се елиминират Слави и сценаристите. Какво като е партията на Слави Трифонов? Този човек не контактува с групата си, никой не знае как взема решения и кой му ги спуска.

Никой не знае как Слави Трифонов взима решения и кой му ги спуска. Това, че има изградена енигма от миналото не го прави физически и психически равностоен на Бойко Борисов. Ако тия хора имат два грама разум, сами могат да стигнат до извода, че тая работа не е читава“, каза тя. 

„Аз не гледам на тия хора като на крепостници и роби на Слави Трифонов. Когато те възприемат ИТН като кауза за промяна, те би трябвало да се замислят какво означава това изречение – то не означава сляпо подчинение на Слави и сценаристите. От марионетки не става нито партия, нито политически проект“, заяви Дончева.

„При Слави Трифонов има орда комплексари, които смятат, че имат качества, но системата им пречи. Това води до грешни решения. Представянето на списъка с продавача на шнорхели и свършва в не знам си кого, показва това. Държавата не може да бъде в ръцете на философ, който е продавал шнорхели“, обясни тя.

„Когато Слави е започнал проекта е бил в друго физическо и психическо състояние“, каза тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *