Бойко Рашков с лоши новини за Борисов! От Барселона изпратиха цяла папка за една…къща

България отблизо
Бившият премиер Бойко Борисов има нови неприятности. Стана ясно, че в МВР са пристигнали папки с материали от испанските власти за къщата в Барселона, по повод на която каталунската полиция разследва пране на пари.
Разследването проверява включително лидерът на ГЕРБ. Новината обяви вътрешният министър Бойко Рашков в предаването ”Въпросите” на TV1. Пратката от Испания бела в София вече няколко дни и с нея работели eксперти от различни звена.

„Планираме да предприемем някакви действия. Според испанските власти се касае за пране на пари. Тези материали ще отидат до прокуратурата. Длъжни сме да им ги пратим, каквато и да е тази прокуратура“, добави Рашков.

 

Скандалът за къщата в Барселона избухна, когато журналистическо разследване в испански вестник тръгна по следите на имотна сделка – скъпа къща и луксозен бутик в Барселона, с които разполага семейството на Борислава Йовчева, бивша „Мис Бикини“. Медии в България писаха, че Йовчева има дете от Бойко Борисов. Той отрече.

От няколко години тя живее в тази къща и е наемател на магазина за италиански дрехи. След като по случая се разшумя, Йовчева напусна имота, освободи и магазина. По-късно се омъжи за Йордан Христов, бизнесмен, приятел на шефа на тенис клуба в Банкя Иван Саздов, който пък е един от близките приятели на Борисов.

Доскоро българската прокуратура се оправдаваше, че не предприема нищо по скандала, защото чакала отговор на запитвания до испанските власти. Това оправдание вече отпада.

На ход е Гешев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *