Бойко Рашков хвърли бомба: И Гешев беше редовен посетител в заведението на Нотариуса

България отблизо

Като служебен и редовен вътрешен министър, знаех и бях залят от сигнали за вероятни престъпления на групите на Мартин Божанов и Петър Петров по прякор Еврото и съм работил по тях, обяви Бойко Рашков по Нова тв.“

Рашков каза и за комисията па случая Нотариуса: „Тя е съставена на принципа на мнозинството. В нея ще се вземат решенията с мнозинство, заради което комисията няма да извърши обективно проучване на всички факти и обстоятелства, а те засягат една от основите на държавата, а именно съдебната власт.

Политикът изрази разочарование, че неговата експертност не се ползва там, където трябва.
Бойко Рашков каза, че е получил данни за влиянието на кръга около Нотариуса още през 2021 година, докато е бил на поста вътрешен министър в първото служебно правителство. Той заяви, че въпреки опитите да спре изтичането на информация от полицията към заинтересованите лица, това не е било предотвратено, а лицето, от което е била получена информацията е заплашено още същата вечер.
Рашков каза, че главния прокурор Иван Гешев е бил посетител на клуб SS. „Когато началникът на прокуратурата отиде в такъв клуб, трябва ли да виним и прокурорите под него, които са посещавали този клуб“, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *