Борисов: Българите вече се връщат от чужбина! Тук заплатите и условията за бизнес са по-добри!

България отблизо

Българи се връщат от чужбина заради добрите условия!

Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на инженеринг център на „Бош“. Той се намира в София Тех Парк, където негов домакин бе президентът (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев.

„Искам да благодаря на Плевнелиев, че продължи да прави това, за което навремето го харесах“, обърна се към него Борисов в началото на приветственото си слово.

„Отношенията с Германия са традиционни и са основани на принципа на взаимната изгода. За „Бош“ няма смисъл да говорим, това е многомилиардна компания“, продължи премиерът, обръщайки се този път към посланика на Германия.

 

Относно преговорите за „Фолксваген“ Борисов заяви: „Имаме само една слабост – че спазваме европейските правила. Това било кусур за България – тяхно решение, просто ние сторихме всичко необходимо”.

 

„Ние винаги сме се славили със своята дисциплина. Вчера беше срещата на правителството с Американската търговска камара, на която те дадоха добра оценка за българската икономика, колкото и това да не е приятно за нашите политически противници. Преди една седмица същата оценка даде и руският посланик“, заяви Бойко Борисов.

„Тук се прави наука, правят се велики неща и продължава да се изгражда. Когато Плевнелиев ме доведе тук, това беше едно запустяло място“, каза още Бойко Борисов.

„Около 20-30 души са се върнали, за да работят за „Бош“. На 500 метра оттук е аутсорсингът на Световната банка. Малко по-надолу ще бъде един от 8-те суперкомпютъра, които и вие ще можете да използвате. Винаги съм казвал, че България трябва да се гордее с хакерите си и с талантите в писането на софтуер. Винаги съм казвал, че България трябва да се гордее с талантите си за писане на софтуер. Българският мозък е такъв – иновативен. Неслучайно Джон Атанасов първи се е сетил да програмира компютъра. Този център ще работи много години напред и ще създава най-високотехнологичен продукт. Неслучайно новият председател на Европейската комисия ни определи един прекрасен ресор. По-добър ресор ние не бихме искали – иновации образование, спорт, култура. Защото тук, тези 200 души, които сте тук, сте нашата гордост“, продължи министър-председателят.

 

„Усилията дават своите резултати – център след център, център след център, високотехнологични работни места и българи, които се връщат заради високото заплащане и добрия начин на живот“, каза още Бойко Борисов.

Това че българка беше избрана за шеф на МВФ е признание за нас, подчерта министър-председателят.

 

„Ако мислите, че това се прави лесно?! Това се прави, защото има такава държава“, завърши изказването си Борисов сред избухналите аплодисменти. Премиерът очевидно се пошегува с името на партията на шоумена Слави Трифонов „Няма такава държава“.

 

След това Росен Плевнелиев разведе премиера из „София Тех парк“, обяснявайки му къде какво производство ще се позиционира.

 

Борисов тества и нова супертехнология за паркиране на автомобили на „Бош“. „Това е много добра технология особено за тези, които не могат да паркират“, коментира министър-председателят пред следващите го по петите журналисти.

 

Представителите на медиите поискаха коментар за вчерашните събития в Сливен, когато паникьосани родители взеха децата си от училище.

„Няма да коментирам лъжите, които тиражирате. Отидете и вижте кой лъже в Сливен. Да се престане с тези костинбродски неща. Лъжат хората и ги мамят“, отвърна възмутено Борисов.

 

Tagged

1 thought on “Борисов: Българите вече се връщат от чужбина! Тук заплатите и условията за бизнес са по-добри!

  1. На 51 години съм(макар да изглеждам на не повече от 40), с две висши инженерни образования и две магистърски степени.С три чужди езика и от 2009 год. вече 10(десет) години съм без работа!Не ми дават работа АБСОЛЮТНО НИКЪДЕ нито у нас в БГ, нито в целия т.нар. ЕС!Обходих поне 5-6 държави от Евросъюза…Причина за отказ-моите години и възраст!!!Работа се намира САМО и ЕДИНСТВЕНО срещу пари и връзки!!!В момента старата ми и болна 74 годишна майка ме издържа – работи на 2(две) работи за да можем със заплатата и пенсията й да свързаваме двата края!!!!!!!!
    Не те е срам!!!!!!!Да ти пикая на „демокрацията“ и чудото ви!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *