Борисов: Всичко, което казва Божков, за мен е голям комплимент

България отблизо

Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив – многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор.

Така премиерът Бойко Борисов отговори пред в-к „Сега“ на обвинението на Васил Божков, че често се е срещал и разговарял с финансовия министър. Самият Горанов преди минути също отговори на твърденията на боса на „Нове Холдинг“. По повод обвиненията на Божков, че държавата му е отнела бизнеса, Борисов каза:

„Какво сме му взели – завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта“. Премиерът категорично отхвърли твърденията, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, позволили на хазарта да спестява данъци, а после са се отметнали. „Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона… Всички вече са обвиняеми“, каза той.

Борисов е отправи гневен коментар на тезата, че се разпорежда в спорта. „Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което правя, е след искане за подкрепа на фенклубове. От кой ли не получавам такива искания, включително и от „Левски“. Всичко се случва пред очите на обществото, никога не съм го крил“, беше категоричен той. „Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент“, добави Борисов.

Припомняме, че рано тази сутрин Божков нарече управляващите „хунта“, начело с шефа им.

Щом Борисов смята това за комплимент, интерисно кое е обида.

Явно само думите на президента Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *