Борисов: И 150 депутати да имаме с ДПС, правителство няма да направим

България отблизо

И 150 депутати да имаме с ДПС след изборите, правителство няма да направим.

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

 

Не зная до този момент кандидатът за служебен премиер да е поискал срещи с кадри от ГЕРБ за назначаването им на министри, заяви той.

Президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Това е негов избор и ние го приемаме, но видяхме, че г-н Андрей Гюров го обявиха за предател, защото не бил говорил никой с него. Изобщо чухме много неща, различни от истината през последните дни. Това, което най ме радва и ме прави щастлив е, че в тези 9 месеца сме повишили раждаемостта, жените ще ме разберат какво искам да кажа. Това правителство нещо много хубаво сме свършили, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и законодателните промени, които спешно се наложи да направи парламента заради Конституцията и избора на служебен премиер. И кой е направил предложенията за конституционната реформа

Аз имам добра памет за неща, в които съм участвал. Специално за Конституцията винаги сте чували, че подкрепям Христо Иванов и неговите предложения. Аз не съм участвал дори в разговорите, свързани с Конституцията, защото това е нещо, което се преподава в университета, учи се за него много години за него и имаме много добри конституционалисти. Не виждам нещо Христо Иванов да е виновен, не се променят закони, а се доизчистват детайли да им се пази мястото на хората докато са служебни премиери, обясни Бойко Борисов.

 

Калин Стоянов се справи добре с Шенген и с границата. От вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариус също стана ясно. Калин Стоянов е лично назначение на Бойко Рашков като министър. Нека да имат всички памет. Моята памет е, че имаше много ясни решения – и за Украйна, и за енергетиката, и за социалната сфера – пенсиите. Трите партии внасяхме заедно предложение и после го гласувахме заедно, заедно гласувахме и бюджета“, каза лидерът на ГЕРБ.

 

И посъветва доскорошните партньори от „Продължаваме промяната“ и Демократична България да отидат на театър.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *