Борисов на колене! Вижте кой го постави в поза партер! /ШОКИРАЩА СНИМКА/

България отблизо

Часове преди протеста на инвалидите, здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че по лично указание на премиера Бойко Борисов изтегля новата наредба за ТЕЛК-овете в страната.

Тя предвиждаше рестрикции и редуциране на различните видове заболявания, намаляване на броя на инвалидите в България и лишаването от пенсии на 200 хиляди души, някои от които приковани на колички.  Медицинската експертиза щеше да се прави вече по документи, а не с преглед на болния, както е досега. Въведено бе и понятие – основно заболяване, което щеше да определя процента инвалидност, а съпътстващите щяха да бъдат игнорирани.

Идеята беше на министър Петър Москов, който в момента е подсъдим за внесените тайно турски ваксини и продължена от наследника му Ананиев, въпреки съпротивата на опозицията на болните.

И резването на главите на инвалидите щеше да превърне във факт, ако не бяха решили този път да стачкуват.

Те са единствените в България, които нямат какво да изгубят, освен пенсийките си. Днес се състоя  многолюден протест пред НС. Пациентските организации бяха събрали над 7 хиляди души в инвалидни колички, с бастуни, с патерици, без крака, без ръце, клюмнали в количките си болни дечица, онкоболни на химиотерапия, отчаяни майки на тежкоболни деца, хора, претърпели тежки операции и цялата палитра от хора, които обикновено стоят в домовете си и не ги срещаме по улиците.

Гледката беше  потресаваща и дори на най-коравосърдечните им  трепна нещо в гърдите. А кадрите от протеста, бяха покрити от повечето  български сайтове, но разпространени от всички световни информационни агенции, та и светът да изтръпне как у нас се отнасяме към болните.

Борисов обаче закъсня с реакцията, а хората не му повярваха.

Ако  не се бяха разбунтували, секирата рано или късно щеше да падне върху главите им. Дори  „милостивата“ ръка на Бащицата, който  ги погали по главите и ги успокои, не свърши никаква работа. Защото болните са се наслушали на лъжи и не вярват на обещания.

За пръв път Борисов си вкара автогол, защото не го очакваше и методът му работи безотказно.

Инвалидите прекрасно знаят, че той лъже и отлага във времето.  Предлага нещо, което ще доунижи българите и ако те не реагират, планът минава.

Методът му е един и същ. Ако се вдигне вой в социалните мрежи, Борисов се снишава и даже се мята на бял кон и внезапно  се превръща в защитник на същия този народ, когото е искал да смачка.

Пенсионерите се канеха да стачкуват за великденски добавки и лично Борисов обяви, че ще им бъдат дадени, макар и със закъснение. А се канеше да си ги спести…

Народът скочи срещу Истанбулската конвенция, Борисов се завъртя няколко пъти като пумпал около оста си и  накрая за ужас на европейските си приятели, не я подписахме. Но си осигурихме вътрешното спокойствие.

България бе потресена от купуването на ЧЕЗ от Гинка, но Б.Б. успокои настръхналия народ, че държавата също ще участва в сделката. После държавата се оттегли по терлици, но възмущението беше преминало  и Гинка забравена.

Страните от ЕС масово започнаха да гонят руски дипломати, българите настръхнаха в социалните мрежи и хоп, ние не изгонихме никого. Заради спокойствието на Бащицата, не за друго.

Варна настръхна заради срещата с Ердоган и веднага получи новоасфалтирани булеварди.

Оказва се, че той е господар на народа, но много се страхува от същия този народ.

И се върти като калайджия, само и само да си осигури спокойствие.

Надзирателите упорито скачаха за заплати.

В това време от затвора избягаха двама от най-опасните престъпници.

Случайност ли беше това?

Ако някой може да отговори аргументирано на този въпрос, ще си отговори и защо Борисов още е на власт.

И никой, ама никой не може да го свали!

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

1 thought on “Борисов на колене! Вижте кой го постави в поза партер! /ШОКИРАЩА СНИМКА/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *