Борисов ПРАВИ нещо ИЗНЕНАДВАЩО и СТРАШНО за ГЕРБ! Вижте КАКВО!

България отблизо

Международната финансова институция, която досега разсипваше и унищожаваше икономиката на България, сега ни препоръчва да работим усилено за увеличаване доходите на българските граждани.

По-голямо лицемерие от това, никой още не е виждал. Експертите на МВФ ни представят страшни за България, но верни констатации. Само не казват какви са причините за тези страховити констатации. Например, представителите на МВФ твърдят, че в най-близко бъдеще България можела да се срути окончателно, поради две основни причини.

Първата е пълната липса на работеща икономика. Само че ние това си го знаем и без тях. От фонда предупреждават, че едва работещите остатъци от промишлеността и селското стопанство, само след година ще започнат още повече да забавят своето темпо. Поради простата причина, че нито държавата, нито частните собственици се грижат да влагат инвестиции в модернизация и развитие на предприятията и селските кооперации, които фирмите са придобили явно по не особено законен и прозрачен начин.

МВФ само пропуска да каже, че именно те и ЕС позволиха и поощриха нашенските мутри да ограбят страната ни. И то заедно с „честните“ бизнесмени от Запада. „Бизнесмените“ от същите тези ЕС, МВФ, Брюксел и Вашингтон.

Затова икономиката ни попадна в хора и фирми, които нямат достатъчен капитал, за да инвестират в иновации. И те просто продължават да изсмукват онези предприятия, които са се озовали по незнайни пътища в техните ръце.

А най-лошото е, че вместо това „изсмукване“ да акумулира капитал, който да се вложи в производството, „частниците“ си купуват скъпи коли и още по-скъпи къщи в България и в чужбина. Това се нарича престъпно разхищение на държавни пари. И то в особено големи размери. Което, според Наказателния кодекс, подлежи на съд и дългогодишен затвор.

Втората причина, според МВФ, е огромният демографски срив, който води до липса на квалифицирани кадри, защото повече от 2 милиона българи избягали в чужбина. Освен това демографският срив в близко бъдеще щял разбалансира бюджета на страната и нямало да има синхрон между приходи и разходи. По простата причина, че остават все по-малко хора, които да плащат данъци към държавния фиск. Но ние и това си го знаем.

Знаем още, че демографският срив ще доведе не само до намаляване приходите в държавния бюджет. Той може да срине цялата банкова система, защото вложенията също намаляват и оттам банките изведнъж се озовават под голям въпрос. Ще могат ли да продължат да провеждат своята ежедневна дейност, след като приходите им са малки, а търсенето на кредити се увеличава? Сигурно не!

Специалистите от фонда са изчислили, че заради тези две причини, доходите на българските граждани са два пъти по-малки от тези на другите европейски страни. Изпреварват ни по ръст на заплатите дори страни като Албания, Македония и Сърбия.

Ние, обаче, можем да добавим и трета причина за ниските доходи на българите. И това е фактът, че България, за разлика от повечето големи западноевропейски държави, никога не е имала колонии. Никога не сме експлоатирали чужди богатства и чужд труд. Да не говорим, че доста „европейски“ държави и сега са неоколониалисти.

Ресурсите на нашата страна и на другите източноевропейски страни се ограбват от Германия, Франция, Англия, САЩ и други „високо развити“ страни от Запада. И същите тези страни след като ни ограбиха, заявяват, че ние сме били най-бедната страна в Европа. Ами то като те ограбят, няма как да си богат.

Можем и трябва да добавим и една четвърта причина за мизерията, обхванала огромната част от българските граждани. И това е безгръбначната и продажна политика на правителството на Борисов и ГЕРБ. Политика, поощрявана от МВФ и ЕС.

В името на собственото си политическо и икономическо обогатяване, нашенските борисовчета продават ресурсите на България на чужденци. Нещо повече. Това, което не е ограбено от западния капитализъм, те разпределят помежду си и го тъпчат в широките си джобове и тлъстите офшорни банкови сметки.

Така че причини за мизерията в България има много. Въпросът е има ли изход от тази ситуация? И ако има, какъв е той? И в такъв аспект МВФ открива топлата вода като казва, че доходите на хората в родината ни трябвало да се увеличават.

Много наши водещи икономисти твърдят това поне от 15 години. Само че тогава МВФ ни разправяше, че за да излезем от „кризата“ трябвало да затягаме коланите.

И сега, когато стегнахме коланите до последната дупка, че и повече от това, след като икономиката ни бе ликвидирана от наши и чужди гости, великите експерти на валутния фонд ни казват, че трябвало да се увеличават доходите.

Само че те пропускат една малко, но много съществена подробност. За да се увеличат доходите трябва да има осезаем ръст на реалната икономика. А такъв няма и не се предвижда в близко бъдеще.

Следователно, тази „препоръка“ на международните финансисти, първо е безнадеждно закъсняла, и второ е изключително лицемерна. Не може да препоръчваш на държава, която си ограбил, и която продължаваш да ограбваш, да увеличава доходите на гражданите си.

Но такива са всички западни институции като ЕС, МВФ, НАТО и т.н. Лицемерни до мозъка на костите си. И готови да ни удавят в капка вода. Въпросът е дали ще им позволим!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Борисов ПРАВИ нещо ИЗНЕНАДВАЩО и СТРАШНО за ГЕРБ! Вижте КАКВО!

  1. От всяка ситуация има изход. Но за това си трябва точният човек, който знае как и може да ни извади от икономическата криза. Много отдавна алармирам за последиците от пагубната политика на МВФ и на родните нищо незнаещи управници. А от година започнах да им давам и полезни съвети за излизане от кризата. Наверно точно моите съвети са променили становището на МВФ. Мисля, че на всички вече е ясно че в МВФ работят същите глупаци, които ни управляват и тук.

  2. Е, КАКВО „ИЗНЕНАДВАЩО И СТРАШНО“ ПРАВИ БОРИСОВ?! ИЗОБЩО НЕ РАЗБРАХ?!?

  3. Как искаме да сме добре,след като 30 год и особено последните десет допуснахме да ни управляват некомпетентни до некадърност,корумпирани и крадливи хора?

  4. Никой ли не разбра, че МВФ ни унищожи икономиката, за да може сега да ни даде един заем като на Гърция, който да ни пороби за следващите 50-60 години. Хора толкова ли сте наивни. Да живее демокрацията Ето една демокрация в действие! МВФ правят каквото си поискат. То не е само у нас, ама ние паднахме в същия капан като много други държави и това е поради некадърно управление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *