Борисов пред немска медия: Не искам дори да виждам жени! Успешен политик съм, но личният ми живот е провал! Народът е моята любов!

България отблизо

Министър-председателят Бойко Борисов е дал интервю за неделния брой на германския всекидневник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“. В него той заявява, че  „банковата ни система е толкова стабилна, че престъпни машинации и рухване на банки като след промените и когато социалистите бяха на власт са невъзможни“.

Разговорът на Борисов е с дългогодишния кореспондент на Балканите Михаел Мартенс е бил в началото на октомври и е продължил два часа и половина, става ясно от пост на журналиста в социалните мрежи.

„Успешен политик съм, но личният ми живот е провал“, споделя Борисов. Той подчертава, че работи по 20 часа на ден и уверява, че „в България отдавна има черен пазар за компромати“.

„Сега не искам дори да виждам жени. Вижте, успешен политик съм, но личният ми живот е провал. Работя 20 часа на ден, цялото ми време е прекарано в работа, докато враговете ми опитват да ми спретнат скандали. Казват, че имам къща в Барселона, имение в Лос Анджелис или на гръцки остров, където дори се твърди, че съм убил манекенка. Когато хората се вгледат, нищо не остава от тези обвинения. Трябва да знаете, че в България отдавна има черен пазар за компромати.“, казва премиерът.

А ето и какво още казва Мартенс за интервюто: Българският министър-председател коментира и, че протестите срещу него се ръководят от бизнесмена в изгнание Васил Божков. Запитан дали това не е обида за хилядите протестиращи в България, Борисов отговори, че това твърди самият олигарх в подслушвани телефонни разговори.

Европейският парламент наскоро обвини България в злоупотреба с европейски фондове и „системен“ отказ да спази учредителните договори на Европейския съюз. Премиерът Борисов отхвърли това като пропаганда на враговете си в Европа.

Коментирайки защо България налага вето върху започването на преговори на ЕС със Северна Македония, Борисов заяви, че са виновни „български комунисти“ и „сталинистка Москва“, тъй като те са се опитали да превърнат българите в македонци насила след Втората световна война.

„Разпространяваните изображения от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ, където се дава съветът човек да бъде унищожен, като вземеш истини за него и ги използваш за собствени цели“, допълва премиерът. По думите му той подозира за снимките с чекмеджето и пачките евро жена, която сравнява с Мата Хари.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *