Здравният министър призна защо Борисов не искаше да затвори държавата и остави хората масово да се разболяват!

България отблизо
В настоящия момент при тази заболеваемост и дифузното разпространение пълен локдаун няма да има ефект. Ако това се случи, ние ще изкараме хората на улиците и може да се получи обратен ефект. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

До края на тази седмица през РЗИ-тата, в здравната система ще влезе изключително голям брой бързи антигенни тестове, посочи здравният министър

„Това е разписано да се случи при достигане на 300 души заболели на 100 хиляди население, в каквато ситуация сме в момента. До края ноември се чака решение на европейско ниво относно бързите антигенни тестове и дали те ще бъдат равнозначни на PCR тестовете. Затова и нашите експерти ще задържат окончателното си решение“, поясни Ангелов.

Той припомни, че при първото затваряне на държавата е имало сериозна негативна реакция от страна на хората.

„Данните за развитието на епидемичната обстановка се проследяват в динамика за двуседмичен период, тогава се правят и заключенията“, каза още проф. Ангелов.

На въпрос за готовността на системата, той каза, че през лятото е имало усилена подготовка в няколко направления – леглова база, персонал, апаратура, лични предпазни средства, дезинфектанти.

Смъртността ни не е на първите места в Европа, което означава, че все още капацитетът на здравната система е добър“, посочи още Ангелов.

Според проф. Ангелов показваните в медиите случаи на хора, които не получават адекватна лекарска помощ, са „под 0.003% от всички случаи“.

Здравният министър отново обърна внимание, че не трябва да се презапасяват хората с лекарства. Държавата ще вземе отношение по този въпрос.

От думите му стана ясно, че ситуацията е сериозна и затова страната се затворя.

Но в същото време Борисов се страхува хората да не излязат на бунт на площадите. И да му провалят следващия мандат.

Затова стъпва като в минно поле и раздава пари на поразия, пък който оцелее накрая, ще гласува.

И Борисов си мисли, че за него!

Tagged

1 thought on “Здравният министър призна защо Борисов не искаше да затвори държавата и остави хората масово да се разболяват!

  1. Статистиката е грешна, министъра ли не знае, но сме на първо място по брой починали. Всички постъпили в болница ги пишат с КОВИД, няма значение с какви оплаквания са.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *