Борисов призна: Киро ме омота и ме излъга. Личи му Хаврърда, но няма да се дам!

България отблизо

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар на меморандума, предложен от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ).

„Аз много внимателно наблюдавам процесите през тази седмица. Забелязвам колко майсторски другите лидери играят своята политическа игра. Колегите от „Да, България“ всячески искат да покажат на техния електорат, че нямат общо с ДПС.

 

С ПП работихме много добре, свършихме много работа. Мен няма да ме вкарате в разкриване на тайни, аз си имам принципи.

Бил работен документ, но той не е такъв. Много майсторски Кирил Петков ми помогна да разбера играта му и на какво са ги учили в Харвард. Теглиш една червена линия и те ни вкараха в разговора да спорим за външен министър.

Така това стана най-важното нещо. После Денков академично излезе и каза, че не било толкова важно, но всичко друго да е при тях.

Евала на Кирил. Постави ГЕРБ да мрънка за някакъв меморандум. Това е майсторлък, но и преяждане на власт“, заяви Борисов по време на визитата си във Варна.

Той цитира текст от меморандума, който гласи „Ако постигането на разбирателство се окаже невъзможно, страните се договарят заедно с изборите за европейски парламент да се проведат и предсрочни парламентарни избори с цел намаляване на риска от политическа нестабилност и отклоняване от проевропейския път на България“ и запита защо Кирил Петков е казал, че не желае да се провеждат нови избори.

„Не е по-добре да има избори. Те много обичат да говорят за регулаторите. Когато беше натикан в ъгъла, те решиха Тодоров да го сложат начело на КЕВР. За БНБ предложихме Митко Радев да остане, а те предложиха най-ярката им политическа фигура Гюров. Така се чете от дявола евангелието.

Асен Василев е едноличен господар във финансовото министерство. От практиката се знае, че финансовият министър е много повече от премиер. Денков също знакова фигура – премиер. Всичките до един са ярки партийни фигури. Сега какво ни предлагат – да участваме без ярки политически фигури. Кои сте вие? Вие ли ще ни правите анализ на партията?

Въпреки всичко се направиха доста добри неща. Вместо доброто да ни държи заедно, ние се обиждаме. Сега мога само да им се надсмивам. Каквото и да кажа сега, ще е пазарлък.

Те искат всичко. Ако някой друг поиска нещо, той веднага става лош за тях. Какво им стана тази една седмица?“, добави Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *