Борисов се похвали: Голяма реклама си направихме с „Фолксваген“, няма значение ще дойде или няма да дойде

България отблизо

„С добрата работа на правителството и на отделните министри, ние си направихме огромна реклама в света. Най-големият концерн в Европа се колебае месеци наред за завод“. Това заяви пред български медии премиерът Бойко Борисов, който е в Туркменистан за участие в Първия каспийски икономически форум, съобщи БГНЕС.

„250 завода за авточасти има в България и то на големи западни компании“, отбеляза премиерът.

„Дори и да не стане заводът на „Фолксваген“ у нас, въпреки че аз съм оптимист, направихме си голяма реклама. Гарантирам ви, че завод за автомобили ще имаме, интересът е голям“, заяви Борисов.

В отговор на журналистически въпрос премиерът бе категоричен, че Турция е наш стратегически партньор и съсед. „Кой каквото иска да напише, той ще си го напише. Аз не бих давал акъл нито на медиите в България, нито в Турция“, заяви Борисов.

Така и не стана ясно каква вина в случая имат медиите и кои медии по-точно.

„Спазвайки всички правила на Европейския съюз, ние предлагаме по-добри бизнес условия. Всичко е в рамките на играта. Ние никога не сме си позволявали да уронваме престижа на друга държава. Турция спазва желязно ангажимента си за мигрантите. Аз докато съм премиер ние ще имаме приятелски, добросъседски отношение с всички съседи“, каза още Борисов по темата с бъдещия завод на „Фолксваген”.

Всъщност така и не стана ясно какво точно искаше да каже премиерът, но то често не е ясно, така че никой не се учуди.

Завод ли искаме, или просто реклама…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *