Борисов си отиде позорно и с освиркване! Никой не знае къде се крие!

България отблизо

Оставката на Борисов бе гласувана и той вече не е премиер, а само фигура.

Резултатът бе съпроводен с бурни аплодисменти в залата. Преди това Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън“ каза: Тази оставка е безвъзвратно закъсняла. Тя трябваше да се подаде миналата година, когато народът протестираше по десетките площади в България и чужбина.  Казвам го и за тези, които успяха грамотно да прочетат доклада на Държавния департамент на САЩ.

 

Този премиер трябваше да се е сетил, че трябва да си тръгне. Явно други мотиви са държали Борисов на поста. Думата след него взе и Христо Иванов от „Демократична България“.

 

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също взе думата: „Оставката на правителството на Борисов не е просто формален юридически акт. Това е един логичен завършек на вредна политика в последните 11 години. Не само на това правителство, но и на предишните издания.

Това е една последователна политика, която разгради държавността, уби отношенията между институциите, която ни докара до последните места по доходи, на първите по корупция, на последно по ваксинация, на първо по смъртност“.

 

 

Оставката на МС бе приета в отсъствието на Бойко Борисов. Той така и не се появи в пленарна зала.

Настояванията да бъде доведен и да обясни как е управлявал и къде са парите на българите, останаха без отговор.

Част от министрите в оставка, които сега са депутати, тихо се изнизаха от заседанието, като чуха, че ще се прави ревизия на кабинета и трябва да отговарят на неудобни въпроси.

Протестиращите пред парламента ги изпратиха с освиркване.

Герберските сайтове изведнъж млъкнаха и започнаха да пишат за спорт, за времето и за силикона на плеймейтките.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *