Проф. Витанов: Русия напредва, противникът на Израел е силен, а нашите играят за чужди интереси

България отблизо
Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна и в Израел и Палестина към 20 октомври. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

 

Кратка информация за политиката и войната за 20 октомври 2023 г.

Продължаваме с Хенри Кисинджър. Днес да видим какво мисли той по въпроса за приятелите и враговете на САЩ. Да разсеем илюзиите да мятащите се по голите куки юрдеци, които си мислят, че са толкова ценни, че САЩ ще тръгнат да се жертват заради плющящите им по жълтите павета демократични шкембета.

И така

Хенри Кисинджър (ден 5)

…….Америка няма постоянни приятели или врагове, а само интереси…….

Кратко и ясно. Ще се жертват ли САЩ за мятащи се по голите пропагандни куки юрдеци с плющящи по жълтите павета демократични шкембета? Не, няма. Великата доктрина гласи:

Намери глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка.

Великата доктрина НЕ гласи:

Жертвай се заради интересите на всеки шаран, който си хванал на голите пропагандни куки, само защото може демократично да плющи шкембе по жълти павета.

Както виждате, изключително полезно е да се чете дядо Хенри. Препоръчвам ви го, много ще научите. Хайде да поприложим горната мисъл още.

Най-напред към Украйна. Докато Украйна реализира американския интерес, ще я броят за приятел. УЖ. Ще и вливат оръжие и някоя парица. Когато пушечното месо на украинската армия свърши и тя няма да може да реализира повече американските интереси, ще я захвърлят на бунището със скапана икономика, намалена територия и огромни дългове. И да не забравяме – със силно намаляло население.

Я още един пример. Русия – никак не реализира американските интереси. Значи е враг. За момента, де. После може да се появи американски интерес и Русия ще я запишат приятел. И какво ще правят тогава нашите пинчери – бауцари. Да приложим дядо Хенри и към тях. Докато реализират американските интереси, продавайки българските, ще ги пишат приятели.

После, като станат ненужни, ще трябва да си бЕгат по островите в Тихия океан. Единствения им шанс да се позадържат е неспирно да продават българския национален интерес, реализирайки американския, за собствена сметка (демек за сметката на народа) , разбира се.

Имат ли американците интерес да наводнят Европа с нови тълпи бежанци и така да я отслабят. Имат. Нашите продажници продават ли българския национален интерес, създавайки условия за усядане на големи тълпи „бежанци“ тук? Създават. Ами ето, продават българския национален интерес и реализират американския. А защо написах „бежанци“, е така, с кавички, бързо ще се сетите. Никакви бежанци не са тия. 98% от тях са икономически мигранти.

Какво още. Я приложете за домашно дядо Хенри към Китай и Израел. С Израел внимавайте като изчислявате интереса на САЩ.

Нататък към войните.

Войната в Израел и Палестина. Кажете сега, юрдечета мои крякащи, че прогнозата ми бе лоша. Никак не е. И хората имат представа какво става и какво ще има да става. Стои се на бифркационата точка и се чака да се натиснат трите копчета, изключващи различни части от мрежата на Хамас, за да се намалят израелските жертви при инвазията в Газа.

Вървят пазарлъци с копчодържателите. Очаква се да бъдат натиснати 2 от трите копчета. Жертвите от израелска страна този път ще са повечко. Времената, когато израелската армия превземаше големи градове с десетина убити и стотина ранени като загуби, отминаха. Тук е налице мотивиран и тунелиран в земята противник. Както се казва, пътят към победата ще е търнист, труден и много пари и боеприпаси ще се изхарчат. Дюшеш за Путин.

Войната в Украйна.

И тъй, в момента валят дюшеши за Путин. А ние, кротко си чакаме огромните украински успехи и Големият пробив. За нас това има ясно изражение – трябва да бъде превзет Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 22 – ти. Месомелачките си работят, руснаците бавно напредват покрай Купянск и Авдеевка. Зимата иде, Големият юруш отдавна умрЕ.

Значи трябва да се произвеждат още по-големи пропагандни куки, че юрдеците могат да се усетят и да спрат да се шараносват по тях. Как да увеличим размера на пропагандните голи куки? Слагаме писател-фантаст начело на пресслужбата на военното министерство. Е, сега ще видите какво са голи куки. Време е извънземните да се намесят във войната. Нали знаете вица:

– Тате, тате-е-е-е, защо извънземните по филмите нападат само Америка?

– Искат да освободят света, синко – някак си странно отговорил бащата.

Гледаме какво става. Украйна влиза в зимата с невъзстановена от предишната зима инфраструктура, с намалени вливания на пари и боеприпаси. Пушечното месо приближава критични минимални стойности, руските месомелачки си работят. Инициативата при Авдеевка и Купянск е в ръцете на руснаците. Вундервафета? Американски танкове? И те горят като германските и английските.

И затъват прекрасно в снега и калта. Далекобойни ракети? Руснаците имат много повече, а руските заводи бълват нови и нови модификации. Гола кука след гола кука, че руските ракети свършват, резултат – нашараносани юрдеци, мятащи се по голите куки, а руските ракети не свършват и не свършват. Погледнато по-глобално – в околността пинчери облайват тиранозавъра. Мераците обаче да се става пушечно месо, намаляват.

Тягостна картинка. В допълнение – пари и ресурси ще текат към Израел дълго време, защото се очаква закучване на инвазията в Газа и големи трудности за израелската армия там. Тоест, вливанията на пациента, който е на системи, ще намаляват. Ще издържи ли? Мнението ми го знаете много отдавна. Пък какви голи куки ще ви нагласи писателят – фантаст, ще видим.

У нас. Пинчеросването се попритаи. И БТР-ите, още не са пратени. Няма страшно, като минат изборите, на формиращото се продажно племе ще му бъде бит камшика и ще прати и БТР-ите и облайването ще повиши и ако трябва и долните си гащи ще свали. Това е лесно предсказуемо. Върховете на векторите, изправени ли са? Не, орат си земята. На САЩ кое им е по-важно – собствените им интереси или мятащите се по-голите куки шарани ? Важно им е да си реализират интересите като юркат мятащите се по голите куки шарани. И добре го правят.

Толкоз по въпроса. Това е работната теория на Витанов, Тя си е основана на Бжежински и Кисинджър и като виждате, се потвърждава всеки ден. Затуй, четете дядо Хенри. Помнете

Закон на Витанов: Когато използваш главата си да ореш земята, а политиката си я правиш с вирнат гол задник на който няма дори и чифте пищови, нещата никога не свършват добре.

По-интелигентна политика трябва, казва Витанов. Ами, ами – традицията повелява да се прави политика с вирнат гол задник. Затуй нещата свършват по един и същ начин – национална катастрофа след национална катастрофа. Ама пък за сметка на това, какви умни и красиви вирнати голи задници ни се показват! Анадънму? Красотата ще спаси света. Но първо ще угроби България.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 451 дни.

15 месеца са 457 дни.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 553 дни. 19 месеца са 578 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 550 дни валидна прогноза. 18 месеца, почваме месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая. Вълната се заформя да е полегата, както и се очакваше вследствие на очакването, че по-голямата част от народа ще вземе елементарните превантивни мерки и здравната система ще може да се противопоставя по-дълго време на нарастването на броя на случаите.

Дръжте така до средата на ноември, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространение на вируса. Засега се справяте отлично.

Само така – спокойно и хладнокръвно. От вас се иска просто да се пазите – елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Ако решите пък – вдигайте коефициента на предаване на заразата, направете си проблеми. Аз мога да ви посоча път, по който да вървите, но ме мога да ви накарам да вървите по него.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *