Боряна Димитрова изненада с прогноза какво правителство ни очаква след изборите

България отблизо
Много динамични фактори влияят върху общественото мнение. Отдавна не си спомням кампания, в която събитията се движат на забързан каданс. Много разнопосочни събития влияят. Това каза по БНР социологът Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч“. Тя очерта три ключови интриги във вота.

„Първата интрига е за първото място заради малката дистанция между ГЕРБ и ИТН. Втората интрига е съотношение между електорална подкрепа за партиите на протеста. Третата – отношението на хората към различните варианти за правителство след изборите“, обясни Димитрова.

 

Социологът каза също, че около ¼ от хората подкрепят възможността правителството да е близко по формула и вид до служебното. При този вариант във властта ще участва и БСП, поясни Боряна Димитрова. Според нея тази формула се струва много атрактивна за една част от хората, въпреки случаите на „не много благоприятни за България подобни кабинети“. Но сега може да има и успех.

 

Боряна Димитрова отбеляза и интересен парадокс – политическите партии са извън фокуса на медиите, които са се фокусирали върху работата на служебния кабинет. „Шоуто на Рашков и Минеков, измести шоуто на Мая Манолова“, обобщи тя.

 

Според Димитрова, като партиите не успеят да привлекат отново вниманието на хората на терена на политическата конкуренция, активността на изборите може да  е малка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *