Боян Чуков: Ако Тръмп спечели втори мандат, в българската политика ще дойдат нови лица!

България отблизо

„Ако Доналд Тръмп загуби изборите през ноември, в България на власт ще се върнат селекционираните български кадри на американските демократи-либерали. Ако той спечели, то ние ще видим нови лица в нашата политика“.

„В момента в целия свят се зачиства икономическият бекграунд на демократите, на глобалните либерали. Всички тези български олигарси, които в момента имат проблеми, са свързани с финансовия бекграунд на дълбоката държава“.

Това каза за предаването „Софийска трибуна“ по Радио „Фокус“ Боян Чуков – геополитически анализатор, бивш външнополитически съветник в Министерски съвет и дипломат, като уточни, че въпросът с протестите в САЩ не опира до расизма.

Сега, обаче, в САЩ виждаме подготовка на общественото мнение да не се приеме преизбирането на Тръмп през ноември 2020 година, в момента тече репетиция за още по-големи размирици.

Според него, смъртта на анфоамериканеца Джордж Флойд е само повод за събитията в Съединените щати, а от развитието на ситуацията там зависи вътрешнополитическото развитие в огромен брой държави.

„В САЩ имаме сблъсък на две идеологии за развитието на света. В момента в Щатите имаме два народа, две различни нации. Едната живее модерно – това са либералните глобалисти, а другата част от американския народ, който е „White anglo-saxon protestant“, живее в света на традицията. Те са наследници на бащите-основатели на САЩ. Наследили са радикалните протестанти-калвинисти. Те са евангелисти, дълбоко свързани с църквата. Тяхната идеология е силно разпространена в САЩ.

Американските демократи са противници на всичко, което свързва хората – обща история, култура и религия, които формират общността. Либералите пък се стремят да унищожат държавата и да атомизират обществото, да го превърнат в биомаса, която може лесно да се мачка и формира. В този план те фактически свалят и рушат статуите в САЩ, които са част от историята на нацията и американската държава“, обясни анализаторът.

По думите му интересен елемент е, че чернокожите в Северна и Южна Америка са третирани по различен начин.

„Когато испанците закарват роби в Южна Америка, ги държат в общности, където те запазват своята култура, докато в Северна Америка те се разпръскват по фермите и се атомизират. Именно затова в Америка афроамериканците са много по-лесни за манипулиране.

Сега, когато говорим за расизъм в САЩ, услужливо забравяме, че години наред англичаните продават бели ирландци като роби в Северна Америка. Те са третирани по-лошо от чернокожите. Става дума за милиони ирландци, които са продадени в САЩ. Те не заслужават ли същото отношение, след като са били третирани дори по-лошо?

През последните 20 години демократите създадоха в целия свят свои филиали. Те кадруваха политическата класа в повечето държави по света и създадоха свои собствени местни олигарси. Тук не става въпрос дали те са свързани с руснаци, китайци, американци или някои други. Те са просто елемент от мрежата, която създадоха либералните глобалисти или са част от т. нар. „дълбока държава“, коментира Чуков.

Той определи атаката срещу Доналд Тръмп, която се наблюдава в момента, като комична и гротескна.

„Обвиняват Тръмп и републиканците в расизъм. Първият чернокож сенатор, обаче, е републиканец, първият чернокож конгресмен е републиканец. Първите 23 чернокожи сенатори са републиканци“, припомни анализаторът.

Според него, другият проблем на демократите в САЩ е, че са ужасно корумпирани и подлежат на съдебно преследване.

„Те се опитват да свалят Доналд Тръмп и да избегнат изправянето им пред съда“, отбеляза Боян Чуков. Въпрос на време е да разберем дали ще успеят./Източник epicenter.bg/

Tagged

1 thought on “Боян Чуков: Ако Тръмп спечели втори мандат, в българската политика ще дойдат нови лица!

  1. ЧУКОВ, А ТОЯ КОЙ ГО Е ИЗБРАЛ ЗНАЕШ ЛИ? ИЛИ ПРОСТО ТАКА СИ СЕ РЕШ ПРЕЗ УСТАТА ОТ СКУКА 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *