Боян Чуков: Русия удря англосаксонското ядро с ново непознато оръжие!

Свят

От вчера най-важната новина е изказването на Владимир Путин. Руският президент обясни, че руската атомна бухалка е готова за всеки, който „пожелае да се намеси отвън в ситуацията „на Украине“ и създаде заплаха от стратегически характер – ударът ще бъде мълниеносен“. Става ясно, че всички решения по този въпрос са взети.

Тъй като многократно бе повтаряно, че „ударът ще бъде нанесен върху центровете за вземане на решение“, то възниква въпросът: „Кои са тези центрове?“. Очевидно е, че решенията не се вземат в Киев от Зеленски или от ГЩ на ВСУ. Решенията се вземат във Вашингтон и Лондон.

Както написах преди време, „прозорецът на Овертон“ за употреба на тактическо атомно оръжие бе отворен първоначално от американски военен експерт от институт към военната академия Уест Пойнт. После Виктория Нюланд се включи с изказване по темата. След нея Лавров заговори за световна война.

Необходимо е да се обърне внимание, че от американска страна темата се коментира освен от експерти и от служители на държавната администрация. От руска страна засега темата се повдига само в някое друго токшоу.

Но вече в предаването на Владимир Соловьов се чува „как бабахнем по Лондону“ или някъде в САЩ. Руснаците също отвориха „прозореца на Овертон“ по темата пред руското обществено мнение.

Според руски източници 45-60% от украинската армия вече е неутрализирана. От Западна Украйна на изток се прехвърлят подкрепления за ВСУ в Донбас и около Харков. Реториката на Блинкен и Нюланд се различава от тази на Пентагона, който вербално се откръсти неколкократно от Държавния департамент.

Блинкен след срещата със Зеленски продължи с агресивни закани срещу Русия, но министърът на отбраната Лойд Остин, който също се ръкува с украинския президент, направи едно овъртолено изказване.

Някак между другото бе подминато едно много важно изказване на Борис Джонсън по време на посещението му в Индия. Индийците тържествено му намотаха на главата местна „чалма“ (тюрбан), която e предназначена за търговци. Символично и знаково! Джонсън в Индия „фалцово“ допусна вероятността „Украйна да не спечели войната с Русия“.

Което е нещо ново!

Считам, че САЩ и Великобритания ще утилизират докрай Украйна във войната срещу Русия и ще използват максимално антируския мейстрийм в Европа за тотално икономическо обезкървяване на ЕС.

Следващите месеци ще наблюдаваме активизиране на замразени конфликти в Европа, Азия и не е изключено тези на Балканите около Босна и Херцеговина, както и Косово. В Приднестровието процесът вече е стартирал.

В този момент Русия има едно предимство пред САЩ и Великобритания. Ракетите „Кинжал“ (както се убедиха всички) нанасят поражения съизмерими с тактически ядрен взрив, но без радиация. Хиперзвуковото оръжие е едно стъпало преди тактическото атомно оръжие и едно две стъпала над традиционните конвенционални въоръжения.

Във всички случаи се доближаваме до преминаването към ново по-високо ниво на противопоставяне на Русия с англосаксонското ядро и неговата подчинена периферия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *