Британците отново тръгват срещу Русия и България! Обвиняват ни, че сме братя с руснаците!!

Свят

След като опитът на британските тайни служби да обвинят Русия, че убивала своите противници с някаква отрова наречена „Новичок“, се провали напълно, сега те търсят други начини да „докажат“, че Москва била отговорна за огромното разширяване на руското влияние сред гражданите на европейските държави.

Вместо да обвинят собствената си глупост и скудоумие, както и тоталния и вече тоталитарен контрол, който установяват в националните държави на Европа, и който изобщо не се нрави на хората и политиците там, Британия и САЩ действат на принципа „крадецът вика дръжте крадеца“. Защото страните от Стария континент са изцяло под техен контрол, въпреки спорадичните опити да се измъкнат от тази мъртва хватка, а атлантиците с пълен глас крещят, че Европа била под влиянието на Русия.

„Русия засилва атаките си срещу Европа. На мушката е България, твърди Джон Кампфнер, журналист и старши сътрудник в Кралския институт на Великобритания за обединени услуги (RUSI)“

„Германия, Великобритания, Франция, Австрия. Испания, Полша са се превърнали в ключова цел за руска намеса и влияние, поставяйки най-големите европейски икономики на „фронтовата линия на нова Студена война“. В Испания има разследване за руска намеса в Каталуния. Австрия постоянно е нащрек с шпионажа. Франция беше замразила 4 години външнополитическите си отношения“.

„Наскоро излезе безпрецедентен доклад във Великобритания, че Москва е забъркана в референдума за независимост на Шотландия през 2014 г. „Газпром“ постоянно подкопава Полша. Германия е на фронтовата линия на руските хибридни действия за намеса и влияние в Европа, пише Джон Кампфнер, журналист и старши сътрудник в Кралския институт на Великобритания  за обединени услуги (RUSI)“.

„Русия използва германски политически партии за постигане на своите стратегически цели. Подкрепата за двете крайности – „Алтернатива за Германия“ (AfD) вдясно и „Левица“ вляво… постоянно нараства в поддръжка и влияние в цяла Германия“, пише Кампфнер.

И наистина, британците и американците има за какво да се безпокоят. Но не от несъществуващите „хибридни атаки“ на Русия. Атлантиците трябва да се тревожат най-вече от съпротивата срещу тоталния контрол, който се опитват да наложат на европейските държави. Трябва да се тревожат от опитите им да ликвидират националните европейски държави, от източването на капиталите на тези страни, под претекст, че трябва да се преоборудват с натовско оръжие.

Да не говорим пък, че нито една европейска държава, включително Германия и Франция, не са във възторг от това, че атлантиците ги тласкат все по- силно към небивала конфронтация с Русия. Конфронтация, която не само срива националните икономики на страните от Стария континент, но и ги превръща в бойно поле за евентуална ядрена война срещу Русия.

И понеже никоя държава в Европа не иска да се изпари в ядрените гъби, за кефа на атлантиците, съпротивата срещу тях става все по-силна. И тук, руското „хибридно влияние“ няма нищо общо. Просто никой в Европа не иска да обеднява или умира, заради САЩ.

По същия начин стоят нещата и в България. Русия не е взела на мушка България. Просто повече от 80% от българите са русофили. Членството в ЕС и НАТО отдавна не е така привлекателно, както беше в началото на 90-те години на миналия век. И то по простата причина, че откак влязохме в ЕС и НАТО се превърнахме в най-бедната и най-бързо изчезваща страна в Европа. Над два милиона българи бяха принудени да избягат в чужбина, за да не умрат от глад. И „заслугата“ за това е 80% на Брюксел, който разори икономиките на страните-членки на ЕС, и 20% на местните олигарси.

Това обедняване накара хората отново да обърнат взор към Русия с надеждата, че ще ги спаси от новото западно робство. Така че основната „заслуга“ да бъдат отблъснати от ЕС и НАТО огромната част от българските граждани, е отново на Запада, не на Русия. Но…по стар навик, атлантиците се опитват да стоварят своите грешки и престъпления на Русия.

Нека споменем още, че нашият национален интерес се състои в това да имаме добри политически и икономически отношения както със Запада, така и с Русия. Да не говорим за братските връзки, които от много векове ни свързват с Москва и нашите руски братя. Само че САЩ и Западът не искат да се съобразяват нито с нашите икономически интереси, нито с нашите исторически корени и традиции. Те искат да унищожат България не само икономически, но и културно, исторически и в национално отношение.

И точно на тези зловещи опити се противопоставя целия български народ. Русия, естествено, ни помага доколкото е възможно, в тези чисто наши, и продиктувани от нашите интереси и национални корени, усилия. И така ще бъде, докато ги има България и Русия.

А Западът трябва да се съобрази с тези реалности. Иначе окончателно ще загуби позициите си в България.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Британците отново тръгват срещу Русия и България! Обвиняват ни, че сме братя с руснаците!!

  1. Няма доказателства, че Русия убива с Новичок, но исторически факт е, че Англия е бомбандирала София, а Чърчил е искал тя да стане поле за картофи. Атлантиците нямат никаква работа у нас, но въпреки това те присъстват в цяла Европа с военни бази на всяка крачна, освен това обвиняват Русия, че проявява агресивна геополитика. Както САЩ, така и Европа са колониални структури и ако си мислим, че можем да седнем с тях на една маса е просто смешно. Тяхната цел не е само да бъдем ограбени и поставени на колене, но и ликвидаация на християнската религия. Не искам и да мисля за добрите им намерения с които ни водят към Ада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *