Брюксел НАРЕДИ на Борисов нещо УБИЙСТВЕНО! Вижте какво! Ще се ШОКИРАТЕ!

България отблизо

Евросъюзът поставя пред нас множество абсурдни изисквания. Едно от тях, и може би най-безумното, е така нареченият „втори енергиен пакет“. Според чиновниците от брюкселските канцеларии, държавата не можела да бъде собственик на енергийните дружества. Които, пътем казано, са построени с парите на народа.

Нека първо кажем, че ЕС няма никакво право да се разпорежда в България. Особено, ако това става в явно противоречие с нашите национални интереси. И когато Брюксел се набърква, като слон в стъкларски магазин, в една от най-чувствителните сфери на нашия живот –  енергетиката. Защото именно тя осигурява топлина и светлина на всеки от нас. И бърка доста дълбоко в джобовете ни.

Та мисълта ни е, че никой няма право да дава „инструкции“ и да изисква от нас, само заради това, че сме били членове на ЕС. И въпреки това, Брюксел се меси за всичко в нашия живот. Защото такова право му дава… само и единствено Борисов. Щом премиерът и Министерският съвет приемат заповедите на Брюксел, защо той да не се бърка в нашия живот? И защо да не го прави все по-непоносим?

Всъщност, този „втори енергиен пакет“ предвижда държавата да не е собственик едновременно на предприятия, които пренасят ток или газ, и на предприятия, които разпределят ток или газ. За да нямала държавата монополно положение.

Добре, но по времето на социализма, държавата имаше монополно положение върху доставката на ток и газ. И въпреки това, се къпехме в изобилие от евтина енергия. А през зимата, ходехме в жилищата си по потници. Толкова топло беше. И светло навсякъде.

Сега, Борисов изпълнява всякакви изисквания на ЕС, които уж имат за цел да направят живота ни по-добър. А става точно обратното. През зимата се свиваме от студ, а токът не се пипа. Затова ходим из жилищата си като призраци в полумрака.

А истината е съвсем простичка. И точно обратната на онова, което Брюксел „изисква“ от нас. Държавата не само може, но и е задължена да бъде монополист в доставката на отопление и осветление. Защото това са жизнено важни дейности за населението на всяка страна. И тяхното осъществяване не може да се оставя в ръцете на някакви частници. По простата причина, че те хем ще ни одират кожите с високи цени, хем ще прибират в джоба си парите, които пак държавата ни дава, под формата на заплати и пенсии.

Нещо повече. Знаем, че държавата дава всичките си пари на „честните частници“. Защото отопление, осветление, обществени поръчки, магазинна мрежа, телекомуникации, и още много други, жизнено важни за гражданите дейности, са предоставени в ръцете на незнайни хора, които наричат себе си „бизнесмени“.

Като Гинка Върбакова например.

Колко време може да издържи една държава, която дава всичките си пари, на такива съмнителни бизнесмени и олигарси? Ами, не повече от петнадесетина години. Е ние издържахме повече. Но много наши сънародници умряха от студ и глад.

И, за да закрепи някак си положението, сега Борисов и пуделите му вземат заем след заем. А Брюксел продължава да каканиже, че държавата не може да бъде собственик на електроразпределителните си дружества. Не може да бъде собственик на язовирите си. Не може да бъде собственик на магазините за хранителни продукти. Не може да бъде собственик на селското си стопанство, за да произвежда екологично чисти продукти за изхранване на населението.

Тези „изисквания“ на ЕС стигат и до абсурди. Оказва се, че държавата не можела да бъде собственик дори на АЕЦ „Белене“. И затова Борисов бави строителството, защото нямало частник, който да я купи. А това, че една ядрена електроцентрала иска много пари за поддръжка, профилактика и ремонти, които да осигуряват на 100% безопасна работа…Това не интересува нито Борисов, нито неговите господари от Брюксел.

А впрочем, всички видяхме какво стана с японската АЕЦ „Фукушима“, която бе собственост на някаква частна фирма. След аварията, фирмата нямаше пари дори да спре ядрените блокове и да намали убийствените последици. И трябваше пак държавата да й помага.

Но…нашата държава, няма право да е собственик на АЕЦ „Белене“, на електроразпределителните си дружества, на телекомуникационните дружества и т-н. Защото Борисов й отне това право.

Затова отдавна живеем в страната на кривите огледала. Като Алиса. Но не в страната на чудесата. А в страната на мизерията и отчаянието. И сме захвърлени там от Борисовци и Брюкселци. Които се кълнат, че това е за наше добро.

Ето защо постоянно повтаряме, че няма друг изход. Освен излизане от ЕС. И съюз с Русия. Иначе ще ни доунищожат. Съвсем.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

4 thoughts on “Брюксел НАРЕДИ на Борисов нещо УБИЙСТВЕНО! Вижте какво! Ще се ШОКИРАТЕ!

  1. Крайно време е да се сложи край на този маскарод! Какво значи нямаме право на собственост и защо точно и единствено само ние! Робите на европейския съюз ли сме или равноправни със всички държави в този съюз? Каква е разликата между нас и белгийци или германци или каквито и да са те? Те да се радват на охолен и презадоволен живот а ние да мизерстваме ? Нима това е демокрация? Подлеци! Вие сте нашето бреме!

  2. Българските държавници трябва да решават всички въпроси,които касаят българските граждани и държавата ни .Не искаме грубото вмешателство на ЕС.Достатъчно много решаваха вътрешните ни работи досега и не искаме повече чужди вмешателства.България вън от ЕС,защото видяхме докъде ни докараха европейците.Искаме си РУСИЯ и никакъв повече ЕС и НАТО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *