Мълния! Бойко Борисов прострелян с три куршума! А медиите?…

България отблизо

Бойко Борисов бил прострелян днес с три куршума.

Тази новина долетя от сайта blife.eu и предизвика различни реакции. Над 1000 души веднага я харесаха, без да я прочетат. Други я прочетоха, но отново я харесаха!

Даже има и колаж от снимки!

А в текста става ясно и то от средата нататък, че няма нищо подобно. Просто е журналистически опит да пресъздаде мечтата на някакъв български пенсионер да изкаже въжделенията си  какво иска да прочете на първите страници на всички вестници! Да се оплаче от тежкия си живот и да разкаже как едва избутва жалките си дни.

Новината няма дата, няма автор и даже не става ясно кога аджеба е прострелян министър-председателят.

Ние от istinata.net неведнъж сме се обявявали против фалшивите новини. Но явно нашето е глас в пустиня. В края на краищата сайтът си вързва гащите и обяснява, че министър-председателят си е жив и здрав, но на бай Иван или Драган му се искало това да е истина.

Подобна пенсионерска жалба може да излезе и под друго заглавие! И е задължително! Но никой няма да я прочете. Това обаче ще го прочете всеки. И докато търси кой е стрелял, как е стрелял, непременно ще се натъкне на 15 реклами – как да удължи ерекцията си, как да си излекува кокалчето на пръста и хемороидите, как да е звяр в леглото, как да натрупа мускулна маса, или да пречисти организма си от всички отрови, а бабите да си купят вълшебен серум и да заприличат на 20 годишни мацки,  или да си сложат силикон на половин цена.

Рекламите са целта на автора, а не Борисов. Дреме му за Борисов, когато може да вземе едни пари от балъци, които са се хванали я за ерекцията, я за вълшебните отвари.

По тази логика можем да прочетем утре, че Лили Иванова е умряла /и няма да е за пръв път/, че Иван Костов е изяден от бяла акула, а Лиляна Павлова е станала прима балерина. Наивните читатели ще се хвърлят като на топъл хляб върху заглавията, а ще се окаже просто, че ги канят да си купят лосион против косопад, или обувки, които сами ходят и спестяват от…ток.

Грозно, непочтено, нагло!

После се питаме защо сме на 111-то място в света по свобода на словото. Много просто.

Едните са платени, а другите са информационни мародери.

Единственият начин да се противопоставим е да си изградим култура на четене.

И когато един сайт ни излъже няколко пъти, да го забравим, че съществува.

За жалост пък част от народа явно наивно иска да бъде лъган.

И да чете точно такива новини. Вижте ТУК!

Останалото е мълчание, алчност и мазохизъм!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

 

Tagged

1 thought on “Мълния! Бойко Борисов прострелян с три куршума! А медиите?…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *