Брюксел призна: Доверието в Борисов се срива! България няма да има правителство на ГЕРБ!

България отблизо
Само за една седмица доверието към Борисовата партия ГЕРБ се е сринало с още 1%. Спадът е огромен и идва в разгара на предизборна кампания и след лавина от скандали. Последният е този със санкциите по закона “Магнитски”, които са пореден пирон в ковчега на ГЕРБ.

Ерозията на доверието е голяма и за това свидетелстват данните на брюкселското издание Politico, което следи обществено-политическите процеси не само у нас, но и в цяла Европа.

 

Само преди седмица, когато у нас започнаха да излизат и първите социологически проучвания, стана ясно, че ударът за Борисов е голям, а партията му е сериозно разклатена. Паниката е доста голяма и си личи от най-различни места, особено по реакциите на първите бранители на Борисов и ГЕРБ. Всичко показва, че се топи разликата между Борисовата партия и формацията на Слави Трифонов, която вече се сочи от разни места като първа политическа сила. Дали това ще стане факт, не може да се прогнозира с точност, но все пак разнообразни източници показват нещо неоспоримо – процентите на ГЕРБ падат.

.

Така според брюкселското Poll of polls само за седмица доверието към Борисов е паднало от 24% до 23%. Междувременно се вижда, че “Има такъв народ” запазват позицията си, БСП отчита спад, а “Демократична България” и ДПС увеличават доверието. Този път и патриотите от ВМРО, НФСБ и “Воля” влизат в парламента. Тоест – само за около седмица формациите на Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Веселин Марешки обединяват подкрепата си и прехвърлят 4-процентовата бариера. Дали това ще се задържи така, предстои да стане ясно.

 

Какво показват цифрите? 3.2% са загубили ГЕРБ от изборите на 4-ти април до днес. За сметка на това с 2.3% се е увеличила подкрепата за Слави Трифонов. В интерес на истината всички формации печелят гласоподаватели, освен ГЕРБ. Единствено те падат драстично, а за това има и обективни причини.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *