Български анализатор разкри как Русия реагира на Пригожин и кой е властовият център в момента

Свят

Искат или не, Путин и Русия са в центъра на световното внимание.
Какво се случи през последните дни в Русия? На този въпрос има различни отговори.
Но аз мисля, че да се говори за Путин и Русия, трябва да се познава както руската история, така и съвременното руско общество.

Каква е обстановката към днешна дата в Русия?
Пригожин е извън пределите на Русия.
Вагнеровци са в заслужена почивка.
Путин управлява Русия.

Защо е такава ситуацията?
Защото народите на Русия смятат, че герой се става, когато воюваш в името на Русия. Когато тръгнеш срещу Русия, губиш ореола са на герой.

Защото руското общество доказа с реакцията си, че Путин е начело на Русия и Русия е с Путин. Ако някой не е разбрал, че Путин е император и възроди империята, то си е за негова сметка.

Путин не допусна проливането на руска кръв, още повече на герои като Вагнеровци. Той съхрани мира в Русия и запази живота и авторитета на Вагнеровци.

Това са резултатите от последните събития и те са достатъчно видими, стига да не си исторически късоглед.

Защото само ако не познаваш руската история, може да мислиш, че руското общество ще подкрепи влизането в политиката на герои от войни. Няма такъв случай в руската история, няма и да има.

Пишейки това си мисля за онези днешни демократи, които са били обучавани в бившия СССР преди 1989 г, но днес са яростни противници на Русия – май нищо не са научили за историята на Русия и живота на народите живеещи в тази обширна държава.

Има елементарни правила за управлението на империите. Няма империя, която да е покорена от военизирана групировка.
Империя се покорява с армия. Примери за това историята познава достатъчно. Ето защо само онези, които имат сериозни пропуски по история, могат да си мислят, че Пригожин и неговите бойци могат да бъдат проблем за империята.

В тези дни Путин показа за пореден път, че той живее със своя кауза и тя не се влияе от имиджови щети, които той може да понесе. Неговата кауза е Русия.

Мнозина днес твърдят, че Пригожин нанесъл невероятен удар върху имиджа на Путин. Това би било вярно, ако беше пролята кръв. Но това не се случи. Ето защо не само, че имиджът на Путин не е и няма да пострада.

Напротив, Путин показа пред очите на целия свят как се овладява кризисна ситуация и как дори и в такава ситуация трябва да съхраниш достойнството на героите от войната, независимо от това, че са били употребени в политическа, а вероятно и в твърде комерсиална авантюра.

И накрая, ще завърша с едно изречение по отношение на всички онези, които без да познават Русия смятат, че могат да й налагат икономически санкции.

Не е необходимо да си голям гений, за да разбереш, че е много по-добре да продаваш на света слънчогледово олио, отколкото газ и петрол. Както се казва, който разбрал – разбрал.

Tagged

1 thought on “Български анализатор разкри как Русия реагира на Пригожин и кой е властовият център в момента

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *