Важно: ЧВК „Вагнер“ отрязва Артьомовск и продължава към последната крепост на ВСУ в Донбас!

Свят

Силите на ЧВК „Вагнер“ постигнаха успех след вчерашното освобождаване на съседното село Сакко и Ванцети и поеха контрола над Николаевка. А Николаевка се намира съвсем близо до последните украински крепости в Донбас, Славянск и Краматорск.

 

Имаше ожесточени битки за това селище зад Соледар, въоръжените сили на Украйна се окопаха добре там, но бяха нокаутирани по време на атаките на „музикантите“, пишат чуждите агенции.

„По време на боевете, частите на ЧВК Вагнер превзеха селището Николаевка“, съобщава пресслужбата на основателя на ЧВК Евгений Пригожин, цитирана от информационните агенции

Селището се намира близо до Славянск и Краматорск, „музикантите“ настъпват и към Северск, който е друг важен град близо до  споменатите две последни крепости на украинските сили.

Именно в посока към Северск сега напредва част от корпуса под командването на „Вагнер“. И напредването не се ограничава само до обкръжаването на Бахмут, а и до започващи удари по укрепленията на Славянск и Краматорск,  които са последните градове в Донбас, които все още не са превзети от руската армия.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *