Валери Симеонов и НФСБ си ОТИВАТ! Ето КАКВО се случва!

България отблизо

Членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ изразяват изненадата си от неочакваното решение на ВМРО да се явят самостоятелно на изборите  за Европарламент.

Нещо повече. НФБС са шокирани от отказа на ВМРО за партийно обединение. Според НФСБ патриотите били по-силни заедно. 

През последните 2 месец от партията на Валери Симеонов водели двустранни преговори с ВМРО за съвместно явяване на евровота.
„За съжаление, с решение на ръководството на ВМРО, тези разговори били прекратени едностранно, без предизвестие“, известяват от формацията.

Въпреки това, НФСБ отново призовават ВМРО да размислят и да променят решението си за самостоятелно явяване на евроизборите.

Воеводите трябвало да се върнат на масата на преговорите в името на всички български патриоти и на България, завършват от НФСБ, доста книжно и превзето.

Припомняме, на 27 февруари, сряда, от националното ръководство на ВМРО обявиха, че  държат на единството на „Обединени патриоти“, но започват подготовка за самостоятелно участие на Евроизборите. За лидер на листата им, бил номиниран Ангел Джамбазки. Това съобщение дойде въпреки заявените от Красимир Каракачанов позиции, че ВМРО иска патриотите да се явят заедно на изборите.

Вече повече от месец наред, в семейството на патриотите има напрежение и неведнъж се говореше за развод. Последната среща Атака – ВМРО – НФСБ бе провалена, след като Сидеров излезе от патриотичното събрание, понеже Валери Симеонов предложил да се направят промени в ръководството на парламентарната група на патриотите, чиито лидер е Сидеров.

На коалиционен съвет на Обединени патриоти преди месец, лидерите пак се скараха. И този път ябълката на раздора бе водаческото място в листите. Тогава партията на Симеонов НФСБ обяви, че спира преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите. НФСБ издигнаха Валери Симеонов за водач на партийната листа, а ВМРО издигнаха Ангел Джамбазки.

И така, проблемите между Симеонов и Сидеров, както и между Симеонов и Каракачанов доведоха до това, че вече и Атака, и ВМРО не искат да се явяват заедно с НФСБ на предстоящите избори. По такъв начин, партията на Валери Симеонов бе изхвърлена елегантно от коалицията на патриотите. И шансовете й да се класира на евровота, вече клонят към абсолютната нула. Не за друго, а защото явно Валери Симеонов има проблеми с общуването. А това го видяхме всички, когато той бе вицепремиер. Тогава се скара с дискотеките в Слънчев бряг и с който още му попадне. Стигна чак до кавга с майките на децата с увреждания, което му струва и вицепремиерското място.

Затова хич няма да е учудващо, ако това което виждаме в момента  се окаже последното явяване на Симеонов и НФСБ на политическата сцена.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *