Петьо Блъсков: Нинова е виновна, че в България няма опозиция, добре, че имаме ГЕРБ да ни водят напред!

България отблизо

ГЕРБ участваха в местните избори с това, което са направили. И то се вижда – не само магистрали, а и инвестиции, подредба на държавата, каза главният редактор на в. „Труд“ Петьо Блъсков в интервю за предаването „Беновска пита“ по Канал 3.

За съжаление продължава напълно безсмисленото присъствие на БСП на политическата сцена. Те работят без позиция, без доктрина, без ляв поглед, вгледани в своя пъп, начело с Корнелия Нинова, каза още Блъсков. Те искат само власт, а не са доказали, че могат да я реализират ефективно благодарение на тяхната идеологическа немощ, вътрешни битки. Една държава не може да се реализира на политически куц крак. Трябва да имат ясна идеология, ясна лява доктрина, а не да се чудят за какво да се заяждат, заяви главният редактор на „Труд“.

Там има доста разумни хора, които познават идеологията, европейските практики. Трябва да се смени това ръководство и да се работи за една реална лява политика в държавата, призова той. Премиерът Борисов каза, че става скучно, то става и опасно окуцяването на политическия живот в лицето на Корнелия и още двама-трима човека там, добави Блъсков. Отсъства реална политическа опозиция, алтернатива, липсва политическия производителен модел, който работи в цял свят – разделение на консерватори и либерали.

Ние имаме икономически продукт, но политическият ни продукт е все още в сферата на неизясненото, на хаоса, коментира още той. Това е много висока топка в политиката и прави чест на него и на България, че ще я има. Резултатите със сигурност ще са полезни, каза Блъсков за предстоящото посещение на премиера Бойко Борисов в Белия дом. В света върви процес на изчистване на отношенията Изток-Запад, смекчаване на истерията и в основата на това стои Доналд Тръмп. Шанс е за света, че има такъв президент САЩ, коментира Блъсков.

Някой би казал – нашият премиер ходи в Русия, сега ще ходи в САЩ, какви са тия работи. Ами, така трябва да е, ако искаме светът да е по-спокоен и по-благоденстващ, добави той. Приключена е темата „Цветанов“, ясно е защо. Аз обаче продължавам да твърдя, че от цялата тази група с апартаментите, при него нещата са най-ясни юридически и финансово, отговори Блъсков на въпрос за бившия зам.-председател на ГЕРБ. Думите на Сергей Станишев не са ми любимото четиво. Но този път той е успял да излезе от теснотията на лявото политическо мислене и е казал нещата много човешки. Дано да се е развил така благодарение на дългото си присъствие в европейската левица, коментира Блъсков статията на бившия премиер и лидер на БСП за състоянието на партията.

Президентът имаше изключителен шанс да постъпи мъдро и държавнически, а той отиде към хора на едни кресльовци, коментира Блъсков решението на Румен Радев да върне указа за избор на Иван Гешев за главен прокурор. Трябвало да има състезание. Абе, хора, има конституция. Спазена ли е тази конституция – да. Това да не е конкурс за красота или обществена поръчка, попита Блъсков. Грешка беше. Можеше да постъпи мъдро, да каже, каквото има, но и че уважава конституцията и решението на Висшия съдебен съвет и да пусне указа, добави Блъсков.

И след цялото това словоизлияние, имаме само един въпрос към Блъсков: Кой финансира вестник „Труд“?

Отговор не искаме, защото ни е ясен.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *