Валери Симеонов преди КС: Може да развалим коалицията, ако ГЕРБ не се съгласи за субсидиите!

България отблизо
Разумното решение е това, за което ще ви информиране като приключи съвета. Възможно е да не постигнем общо решение, но ще се опитаме да го направим. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов на влизане за срещата на Коалиционния съвет, по време на която ще се обсъждат субсидиите за партиите.

По думите му много прибързано са били взети решенията от всяка една от партиите. Нужен е малко повече диалог и консултации, каза Симеонов.

Не искам да коментирам това, което са казали гражданите в референдума, защото такъв референдум можеше да има други въпроси, които биха унищожили държава. Като например подкрепяте ли ДДС от 1 лв. Много граждани биха го подкрепили, посочи Валери Симеонов. Различия по темата е възможно да повлияят на управленската коалицията, каза Симеонов.

 

Десислав Чуколов също коментира темата: „Не може да има спонсорства. Какво означава външно финансиране? Едно семейство, когато няма пари, мъжът се хваща и работи втора работа. Все едно ние да работим втора работа. Това със спонсорствата не става. Когато например се гласува закон, сигурно трябва да излизам на трибуната и да чета – този закон е с любезното съдействие на еди-кой си. Трябва да се урегулират добре нещата, да се изчисти политическата система от всякакви съмнения“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *